grolsch kerstproeverij
Branchenieuws
Biernieuws

Grote Grolsch Kerst Proeverij op 18 december

Op vrijdag 18 december 2020 organiseert bierbrouwer Grolsch de Grote Grolsch Kerstproeverij. In een interactieve online proeverij onder begeleiding van Meesterbrouwer Marc Janssen worden de drie karakteristieke Grolsch speciaal bieren Klassieke Blond, Volle Dubbel en Kruidige Tripel geproefd. Daarnaast krijgen deelnemers een exclusief kijkje in de brouwerij en treedt singer-songwriter Rob Dekay op.

Toch nog kans om te proeven 

Hoewel de brouwerij uit Enschede sinds maart van dit jaar gesloten is voor bezoekers, krijgen nieuwsgierige consumenten en bedrijven dit jaar toch nog de kans om een kijkje in de brouwerij te nemen en drie speciale bieren - gebrouwen in de Proefbrouwerij en bekend om hun iconische bruine beugelfles - te proeven.

grote grolsch kerstproeverijGrote Grolsch Kerstproeverij

COVID-19 heeft een grote impact gehad op dit jaar, waarin onder andere de horeca zwaar is getroffen. ‘Samen het jaar afsluiten in de kroeg of een gezellige bedrijfsborrel zit er niet in. Vanuit Grolsch willen we met zo veel mogelijk mensen het jaar toch op een gezellige manier afsluiten.

Daarom organiseren we aan het einde van het jaar de Grote Grolsch Kerstproeverij!’, vertelt Juan Pérez Nijhuis, Brandmanager Grolsch Speciaal Bier. ‘Het leuke is dat iedereen mee kan doen vanuit huis en je dus toch samen met je vrienden, familie of collega’s een kerstborrel kunt houden. Een ludieke manier om het jaar positief met elkaar af te sluiten en alvast te proosten op een beter 2021’.

Proeverij met muziek

De proeverij wordt muzikaal ondersteund door singer-songwriter Rob Dekay, bekend van onder andere ‘Wie is de Mol?’, die eerder dit jaar ook optrad tijdens de #Helpdehoreca Grolsch Live sessies. ‘Wederom een gaaf initiatief van Grolsch. Het is voor iedereen een lastige tijd, dus een beetje positiviteit kunnen we wel gebruiken. Zelf kan ik niet wachten om weer muziek te spelen voor een publiek, natuurlijk hoop ik dat zoveel mogelijk mensen zich aansluiten en we er een memorabele avond van kunnen maken!’, aldus Dekay.

Grootste (online) bierproeverij

De Grote Grolsch Kerstproeverij staat volledig in het teken van gezelligheid én bier proeven. Tijdens de uitgebreide online proeverij leren deelnemers bierproeven en krijgen ze informatie over de karakteristieke smaak van bier. ‘Het record verbreken is niet ons belangrijkste doel, maar het zou natuurlijk wel heel leuk zijn als we de grootste (online) proeverij kunnen realiseren!’, aldus Pérez Nijhuis. ‘We roepen daarom iedereen op om mee te doen’. Het huidige bier-proef record staat volgens het Guinness Book of Records op 1264 personen.