kunst hennessy liu wei
Producten
Branchenieuws

Hennessy opent Chinees nieuwjaar met kunst

Maison Hennessy viert het Chinese Nieuwjaar in 2021 met "SPRING", een kunstwerk gecreëerd door de bekende hedendaagse kunstenaar Liu Wei. Het jaar 2021 staat in de Chinese kalender in het teken van de Os, dat traditioneel geassocieerd wordt met openheid, talent en vertrouwen. In die geest gaf Maison Hennessy carte blanche aan Liu Wei om een periode in te luiden die de belofte van hoop, samenhorigheid en een stralende horizon met zich meebrengt.

Hennessy en China

Hennessy en China hebben een lange geschiedenis samen. Zo was China een van de eerste wereldmarkten waar, in 1872, Hennessy X.O gelanceerd werd, krap twee jaar na de eerste creatie van de X.O in 1870. Vandaag de dag is Azië nog steeds een van de grootste en belangrijkste markten voor Hennessy. De viering van het Chinese Nieuwjaar is dan ook een belangrijk evenement op de kalender van het beroemde cognacmerk.

Chinese Nieuwjaar

limited edition kunstwerk hennessy

Bij de jaarlijkse viering van het Chinese Nieuwjaar, laat Hennessy keer op keer haar inherente waarden van standvastigheid en toewijding aan ambacht zien. Hennessy vond in Liu Wei een gelijke, wiens dynamische, abstracte schilderij "SPRING" bruist van kleur, beweging en een gevoel van verandering.

De emotionele resonantie van het stuk, dat ontworpen is om open te blijven voor individuele interpretatie, is geworteld in een constante zoektocht naar wat de kunstenaar noemt “een bepaald soort schoonheid in een wereld van mogelijkheden”. Die zoektocht weerspiegelt de aloude savoir-faire waarvan de Hennessy Master Blenders gebruikmaakt om, generatie na generatie, uitzonderlijke cognacs te maken.

Cognac als kunstvorm

“Cognac maken is een kunst, want het onderscheiden van aroma's en smaken, hangt ook af van emoties. Er is ruimte voor oneindige verbeeldingskracht ”, merkt Liu Wei op. "Het is grenzeloos, het gaat over het verkennen van het onbekende en niets als vanzelfsprekend beschouwen."

De legendarische geschiedenis van Maison Hennessy en de techniek om eaux-de-vie te assembleren fascineerden en maakten indruk op de Chinese kunstenaar toen hij Cognac voor het eerst bezocht. Van de omringende wijngaarden tot de distilleerderijen en de Founder's Cellar, het ritme van het Hennessyleven wordt altijd geleid door het heden én door een uniek erfgoed van het onderzoeken, verkennen en perfectioneren van een ambacht.

“Hennessy is een soort cultuur op zich. Toen ik in Cognac was, realiseerde ik me hoeveel tijd en geduld het kost om een vat te maken of een cognac te blenden. In een wereld waar zoveel mensen als machines werken, concentreert Hennessy zich op de perfectie van handwerk. We brengen allebei de schoonheid van de wereld tot leven door middel van kunst: wat we creëren is een eigentijdse uitdrukking van emotie'', zegt Liu Wei.

kunstwerkk liu wei

Het kunstwerk SPRING

Voor Hennessy bedacht Liu Wei "SPRING". Dit kunstwerk is een zintuiglijke uitnodiging om het seizoen van wedergeboorte te ervaren door middel van een abstract kunstwerk van bijna psychedelische vreugde. Het schilderij oogt freestyle en organisch; de levendige tinten fuchsia, blauw, groen en geel boeien ieders geest.

Visuele echo

Wei ziet dit als een visuele echo van de diepte van Hennessy cognacs. Zijn mediumkeuze is - net als zijn terugkerende vormen - de vrucht van reflectie en weerstand, een gebaar van zelfexpressie en een artistieke metafoor voor de vele richtingen die men in het leven kan inslaan.

Limited Edition Hennessy

Het kunstwerk SPRING is vertaald naar een serie limited edition Hennessy flessen met een kleurrijk palet. De speciale serie ter gelegenheid van het Chinese Nieuwjaar, wordt wereldwijd uitgebracht in verschillende varianten.

Op de hoogte blijven van nieuws uit de horeca? Meld je aan voor de Entree nieuwsbrief!