Amerikaanse crafbrewers dit weekend in NL
Biernieuws

Amerikaanse crafbrewers dit weekend in NL

Dit weekend kunt u tijdens de eerste editie van het Grand Bierfest, georganiseerd door de Gooische Bierbrouwerij, in Gooiland in Hilversum kennis maken met 20 bijzondere biertjes. Bijvoorbeeld een op bourbonvaten gerijpte Barleywine van 14,3 procent van Central Waters Brewing uit Amerika. De complete taplijst krijgt de bezoeker pas aan de deur.

Na de drukbezochte zomerse edities van het Gooisch Bierfestival op het Marktplein in Hilversum slaat de Gooische Bierbrouwerij de handen ineen met Gooiland. Twee dagen lang wordt de lounge van Gooiland omgetoverd tot Grand Bierfest Gooiland. Organisator Guido de Wit van de Gooische Bierbrouwerij is duidelijk enthousiast: “het is fantastisch om in één van de markantste gebouwen van Hilversum een bierfestival te mogen organiseren. We gaan een unieke sfeer in de lounge creëren met prachtige ‘grande’ bieren, die bij het winterse weer van het jaar passen.”  Op zaterdag 9 februari kunnen vanaf 15.00 uur ruim 20 bieren worden geproefd tot laat in de avond. Pal voor de deur staan foodtrucks op het pleintje met bijpassende borrelgerechten. Op zondag 10 februari krijgt het festival een vervolg tot 19.00 uur. 

Genieten van Grande bieren van kleine brouwerijen
“Er komen 5 Nederlandse brouwerijen naar Gooiland, waaronder ‘Pontus’ uit Amsterdam en ‘Duits en Lauret’ uit Everdingen. Bijzonder zijn ‘Happy Face’ uit Heemskerk en ‘het Witte Konijn’ uit Amersfoort. Jonge brouwerijen met prachtige en vaak nog onbekende bieren. Het Witte Konijn is voor de eerste keer op een festival” vervolgt Arjanneke van den Berg, de biersommelier van het festival. “Er zitten echt mooie winterse bieren tussen, met namen als ‘Winterfrost’, ‘Megalodon’, ‘Lusca’ en ‘Winterstout’. Het Witte Konijn komt met ‘Hop Hop Hop’ en ‘Pluis’. Het levert een gebalanceerde bierlijst op van licht tot zwaar en met voor elk wat wils.  De Gooische Bierbrouwerij zelf gaat haar nieuwe ‘Gooische Winter’ onder de tap zetten: een Barleywine van 8,5% gebrouwen met wijngist en met een kruidig en zoet-verwarmend karakter.

Barrel Aged en zware Stout uit de US
Uniek zijn de bieren van Amerikaanse craftbrewers: hier komen een paar echte toppers vandaan, die nog niet verkrijgbaar zijn in Nederland. Van Central Waters Brewing komt een op Bourbonvaten gerijpte Barleywine van 14,3% en een ‘Rye Barrel Stout’ van 11,6%. New Holland Brewing heeft ‘Dragon’s Milk’ geleverd en daarnaast kan een ‘Aphrodisiac Chocolate Pomegranate Imperial Stout’ van Cranker’s Brewery of een ‘Bourbon Imperial Screamin’ Pumpkin’ van Griffin Claw Brewing worden geproefd. Allemaal stevige ‘grande’ bieren die hoog scoren onder de liefhebbers.

 

 

Reacties

Reactie toevoegen