Biernieuws

Brouwerij Boegbeeld brouwt Oranjekater

De Bossche brouwerij Boegbeeld komt met een Oranje witbier van 6% met de naam Oranjekater.

Janneke Backhuijs Pieters van brouwerij Boegbeeld vertelt hoe dit nieuwe bier tot stand kwam. “Ik heb samen met twee broers uit Den Bosch, die een groot evenement organiseerden voor koningsdag,een nieuw bier ontwikkeld met de naam Oranjekater.  Dit leek ons grappig omdat je na de koningsnacht meestal op koningsdag geen stuiver waard bent. En omdat we denken dat als je de Oeteldonkse kleuren met elkaar mengt, je ook oranje krijgt, gaan we er vanuit dat het oranje gevoel wel uit Oeteldonk en omstreken moet komen. 

Oranjekater

“Maar nu koningsdag niet doorgaat hebben we met z'n alle wel echt een Oranjekater”, vervolgt ze. En wij hebben nu heel veel bier. Eigenlijk is de naam van het bier nu nog beter toepasbaar dan voor de crisis.  Oranjekater is, ondanks dat er geen feesten zijn,  tegen koningsdag te verkrijgen voor consumenten op onze website: www.brouwerijboegbeeld.nl of kutbier.nl en als de slijter het bestelt via Multibier en Bierboetiek, is het ook te verkrijgen bij verschillende slijterijen. We gaan vanaf 16 april uitleveren.

Oranje witbier 6%

We citeren ven de promotietekst van de brouwerij. “Neem een slok en laat de Oranjekater in je los, je bent toch geen pussy? De leeuw van Oranje? Nee, deze Oranjekater is geboren in Den Bosch. In deze bourgondische stad weten we wat genieten is. Met passie voor het leven plukken we de dag. Dit gemoedelijke sfeertje geeft je het Oranjegevoel. Het Oranjegevoel verspreidt zich als een olievlek over Nederland. Maar waar ligt de oorsprong? Wat velen niet weten, is dat het ontstaan is in Den Bosch. Als je de kleuren rood, wit en geel mengt dan krijg je? Juist! Oranje. Stiekem is iedereen tijdens de Oranjefeesten een Bourgondiër. Geniet van dit biertje en voel de Oranjekater in je brullen!”

Hoe ze een bier op de kaart moeten zetten weten ze in Den Bosch. Wie een Oranjekater wil proeven, moet naar de webshop of naar de plaatselijke slijter.

Reacties

Reactie toevoegen