Brouwerij Leeghwater quiz voor "bierexperts."

Tags: bier

Brouwerij Leeghwater quiz voor "bierexperts."

Wie denkt veel van bier te weten, wordt deze week uitgedaagd door brouwerij Leeghwater. De brouwerij nodigt iedereen uit voor een quiz op facebook op donderdag 9 april.

Leeghwater daagt je uit

“Bier. We denken er allemaal veel van te weten, maar wie durft de uitdaging aan te gaan? Wij van brouwerij Leeghwater, organiseren daarom aankomende donderdag de quiz voor zelfbenoemde bierexperts! Doe jij ook mee vanuit de comfortabele omgeving van je eigen huis?
Meedoen is gemakkelijk, en er zijn geen kosten aan verbonden.”

Link evenement: https://www.facebook.com/events/662067067952099/

De brouwerij

In 2012 besloot hoofdbrouwer Hans Konijn bier te gaan brouwen. Lokaal bier met veel hop, geïnspireerd op de omgeving waarin hij zelf zijn eigen bier dronk. Speciaalbier met een eigenwijs karakter: laag in alcohol, maar met bijzonder veel smaak. Bier uit het Land van Leeghwater.

Dat begon zoals bij veel hobby’s wat amateuristisch maar na veel pogingen

begonnen de recepten zich te ontwikkelen. De dromen werden reëler, de vaten groter. Een vriendengroep opgegroeid in het Land van Leeghwater (Jan Adriaenszoon Leeghwater was waterbouwkundige en in de 17e eeuw nauw betrokken bij de droogmaking van de Noord-Hollandse poldermeren: Beemster, Purmer, Heerhugowaard, Wormer, Schermer en Starnmeer) werd een hecht ondernemersteam dat inspiratie haalde uit het Land van Leeghwater

In de zomer van 2017 werd Brouwerij Leeghwater officieel een B.V.. Er kwam een samenwerking tot stand met Brouwerij Jopen in Haarlem, waar de recepten op dit moment op grote schaal worden gebrouwen.

Artikel delen