Brouwerij Pronck komt met volle gezinsbox

Tags: bier

Brouwerij Pronck komt met volle gezinsbox

Brouwerij Pronck uit Leiden heeft net als veel andere brouwerijen last van de horecasluiting. De brouwerij heeft nu een mooie box samengesteld voor online verkoop.

“De horeca ligt noodgedwongen op zijn gat. Dat het een ramp is voor chefs, restauranthouders en personeel is duidelijk. Minder zichtbaar zijn de lokale producenten en leveranciers die veelal voor een groot deel van hun afzet afhankelijk zijn van de horeca”, meldt brouwerij Pronck.  “Terwijl de schappen van de supermarkt worden leeg gehamsterd kunnen ondernemers hun mooie lokaal geproduceerde waar niet kwijt.”

Wilde Weide Gezinsbox

Maar de Leidse brouwerij zit niet stil. “We hebben met ondernemers in en om Leiden de Pronck Wilde Weide gezinsbox samengesteld. Een lekker borrelpakket voor het hele gezin. En een leerzaam pakket met virtuele boerderij rondleidingen, een kruidentuin tutorial en tekeningen.

Van Pronckbier tot appelsap

De gezinsbox van de brouwerij zit vol met ambachtelijke streekproducten. Van bier van Pronck tot Wilde Weide kaas, een Goudsche, rauwmelkse biologische kaas van boerderij de Eenzaamheid. Verder Leidsche kaas (boerderij Sweylanthoeve), boerenboter (zuivelboerderij Kwakernaak) en gedroogde worst (Lakenvelder boerderij Boterhuispolder). Dan nog groene thee, troebele appelsap en aarbeienjam, versgemaakte pickels en een notenmix. En met een knipoog:  een WC-rol (“de valuta van vandaag”, zegt de brouwer).

De box is verkrijgbaar via de webshop.

www.brouwerijpronck.nl

 

https://brouwerijpronck.nl/product/pronck-wilde-weide-borrelbox/

Artikel delen