Dit is de top 3 van Huisbierverkiezing 2018

Tags: bier

Dit is de top 3 van Huisbierverkiezing 2018

Vandaag is de uitslag bekend geworden van de Huisbierverkiezing van het Jaar. Thuysfluiter (licht) en Smoke House Eagle (zwaar) verdienen volgens de jury het predikaat 'Huisbier van het Jaar 2018'. 

De jury heeft afgelopen week verschillende huisbieren geproefd en beoordeeld. Uit de inzendingen is een top 3 gekomen in de categorie licht (tot 6,5%) en zwaar (vanaf 6,5%). Thuysfluiter (licht) van café Thuys in Amsterdam en Smoke House Eagle (zwaar) van Franks Smoke House, eveneens in Amsterdam, zijn door de jury verkozen tot Entree Huisbier van het Jaar 2018.  

Huisbier ook voor restaurant
De jury is enthousiast als bekend wordt dat de nummer twee in de categorie licht, een schwarzbier, het huisbier is van Orangerie De Pol, een goed restaurant in Doetinchem. “We vonden het al geen cafébier”, zegt Henri Reuchlin. De nummer drie, de Dutch Eagle verrast volgens Derek Walsh omdat het in de mond een ander bier is dan het aroma doet vermoeden. “”Ik ruik tropisch fruit en gist, maar in de mond komt er een caramelsmaak, bijna tegen melasse aan.” Over de winnaar in de categorie zwaar, een Rauchbier is de jury enthousiast, Zeker als ze na afloop verneemt dat dit voor Franks Smoke House is ontwikkeld. Een huisbier dat bij het horecaconcept past. Ook over nummer twee, de Rechthuis Bok is de jury te spreken.  Een goed doordrinkbaar bier met zoethout en gebrande mout. Netjes gebrouwen en met enige diepgang, zo is te horen. Volgens Piet Tuinema had dit bier goed gescoord bij de bockbiercompetitie. Nummer drie is een tripel die volgens de jury geen tripel is, maar wel zo goed en lekker dat dit bier derde is geworden. ‘Houd de bierstijl in de gaten’, is het logische advies van Piet Tuinema.

Top 3

Categorie licht (tot 6,5%)
1.       Thuysfluiter
Horeca: Café Thuys, Amsterdam
Bier: hybrid tarwe (warme vergisting met ondergist), 5%
Gebrouwen door de eeuwige jeugd op de installatie van lab 44
2.       Doetinchems Donker
Horeca: Orangerie De Pol, Doetinchem
Bier: Schwarzbier, 5%
Gebrouwen door de Noordhollandse Bierbrouwerij
3.       Dutch Eagle
Horeca: Proeflokaal Arendsnest, Amsterdam
Bier: American Pale Ale, 5,5%
Gebrouwen  door Morebeer Brewing in samenwerking met Brouwerij Kees te Middelburg

Categorie zwaar (vanaf 6,5%)
1.       Smoke House Eagle
Horeca: Frank’s Smoke House restaurant, Amsterdam
Bier: Rauch beer, 7,5%
Gebrouwen door Morebeer Brewing in samenwerking met Berging Brouwerij te Purmerend
2.       Het Rechthuis Bok
Horeca: Het Rechthuis, Mijdrecht
Bier: Bock, 6,5%
Gebrouwen door Spierbier Brouwerij, Mijdecht
3.       Goochem
Horeca: Café Gambrinus , Amsterdam
Bier:  4 granen tripel met mosaic (dryhop), 8%
Gebrouwen door Brouwerij De eeuwige jeugd op de installatie van Lab 44

Artikel delen