Gooisch Bierfestival: ruim 30 bieren en cider

Tags: bier

Gooisch Bierfestival: ruim 30 bieren en cider

Na twee succesvolle edities is afgelopen weekend voor de derde keer het Gooisch Bierfestival gehouden. Er waren meer dan 30 bieren van 6 Nederlandse brouwerijen te proeven.

Natuurlijk zijn voor het Gooisch Bierfestival alle bieren van de Gooische Bierbrouwerij uit Hilversum zelf ook verkrijgbaar. “Het festival kent een uitbundige sfeer en zat dit jaar boordevol cultuur doordat Hilversum het Cultureel Seizoen opende tijdens het festival”, vertelt organisator Guido de Wit. 

Ruim 30 bieren op tap
Biersommelier en mede-organisator Arjanneke van den Berg vertelt: “Dit jaar is het plein weer omgetoverd tot een gezellig terras met in het midden een grote bartent met meer dan 30 taps. Nederlandse brouwerijen als De Moersleutel, Projekt Neo en Oersoep komen met prachtige bieren als ‘Hank in de Dank Tank’, ‘Grappapolis’ en ‘Freewheel’. Voor elk soort bierliefhebber is er een bier te vinden: van licht tot donker, van frisse pils tot black IPA en van bekende tot verrassende bierbrouwers. Dit jaar zijn er ook lokale ciders te proeven van Elegast (Landgoed De Hoorneboeg). Ook waren er professionele proeverijen met uitleg over de bierstijlen en is er naast wijn en fris het nieuwe laag-op-de-alcohol bier van de brouwerij Gooisch Licht.''

Gooische Bierbrouwerij
De Gooische Bierbrouwerij is de lokale bierbrouwerij uit het Gooi en is gevestigd in Foodhal Mout aan het Marktplein in Hilversum. De brouwerij is gestart in 2010 en brouwt toegankelijke bieren met een zacht karakter. Uniek is het vele gebruik van het ingrediënt boekweit. Boekweit was in de middeleeuwen een belangrijke voedingsbron en werd verbouwd op de arme zandgronden van het Gooi.  Het vormt de basis voor het ontstaan van de zes Gooise dorpen: Blaricum, Bussum, Laren, Hilversum, Huizen, Naarden. De bieren worden gemaakt, waar mogelijk, uit lokale of biologische ingrediënten. Inmiddels zijn er ruim 10 soorten bier verkrijgbaar, waarbij Gooische Bubbel (met champagnegist) een veelgevraagd bier is binnen en buiten het Gooi.

 

Artikel delen