Inspiratierecept: Beer Bottle Boogie

Tags: bier

Inspiratierecept: Beer Bottle Boogie

Tijdens de horecasluiting is inspiratie onmisbaar. Han Hidalgo van Biercuisine.nl en Biercuisine.be deelt deze weken recepten met biersuggesties. Deze week: Beer Bottle Boogie.

Beer Bottle Boogie

Inspiratie voor Broccoliroosjes, kastanjechampignons en kaassaus.

 

Ingrediënten voor 4 personen:

 

  • 300 gram broccoliroosjes
  • 150 gram kastanjechampignons
  • 100 gram (extra) belegen kaas, in stukjes
  • 4 eetlepels crème fraïche
  • 15 cl gevogelte- of groentebouillon
  • 2 eetlepels gegrilde rode paprika, dunne reepjes,
  • Peper uit de molen en zout naar smaak

 

Bereiding:

Broccoliroosjes afspoelen, in een vergiet laten uitlekken en in een stoommandje boven heet water beetgaar stomen. Uit de pan halen en laten afkoelen. De harde onderkant van de kastanjechampignons afsnijden, halveren, beetgaar koken en laten afkoelen.  Bouillon in een pannetje verwarmen, crème fraîche en stukjes belegen kaas al roerende laten smelten. Op smaak brengen met peper en zout. Broccoliroosjes en kastanjechampignons op voorverwarmde borden rangschikken en de kaassaus erover verdelen. Met dunne reepjes gegrilde rode paprika garneren. Met stokbrood of ciabatta serveren. Aanbevolen bieren: Pils (niet te zwaar gehopt), Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, Weizen, Blond, licht tussen 5 en 7 vol%. De frisse smaak van dit soort bieren past goed bij de beetgare groenten in combinatie met de smaak van de gesmolten kaas en de licht geroosterde smaak van de paprika.

Beer Bottle Boogie: Koko Taylor:Queen Of The Blues; Alligator Records AL 4740)

Youtube: https://youtu.be/dETgJ3ZtPyM

Han Hidalgo

www.biercuisine.nl

Artikel delen