Inspirerend recept van Han Hidalgo

Tags: bier

Inspirerend recept van Han Hidalgo

Iedereen komt in actie in de bierwereld. Ook in deze moeilijke tijden is er behoefte aan inspiratie, bijvoorbeeld door heerlijke recepten met een mooi begeleidend bier. We vroegen Han Hidalgo een recept te delen.

 

Peer met blauwaderkaas, kruidkoek, walnoten en Porter

Ingrediënten voor vier personen:

1 rijpe Conference peer,  geschild, zonder klokhuis
2 eetlepels sinaasappelmarmelade
4 dunne sneden  kruidkoek
75 gram blauwaderkaas, bijvoorbeeld Gorgonzola, Bleu d’Auvergne, Stilton
4 eetlepels grof verkruimelde walnoten
1 eetlepel vers citroensap
2 eetlepels zonnebloemolie

Bereidingswijze:

De geschilde en ontpitte peer in gelijkmatige plakjes snijden en met citroensap besprenkelen om verkleuring te voorkomen. De olie in een koekenpan (met antiaanbaklaag) verhitten en de plakjes peer om en om kort verwarmen. Na het verwarmen iets laten afkoelen en  met de sinaasappelmarmelade bestrijken. De sneden kruidkoek belegd met de blauwaderkaas en plakjes peer over bordjes of schaaltjes verdelen. Met de grof verkruimelde walnoten garneren. Een licht gekoelde Porter tussen 6 en 8 vol% erbij serveren. Naar smaak in een proefglaasje (15 cl) serveren. De smaak van geroosterde en gebrande mout en een aangename licht bittere afdronk van de meeste Porters,  past goed bij het zoetje van de peer, de smaak en het lichte zoetje van de kruidkoek, de licht bittere toets van de sinaasappelmarmelade, de licht zilte en romige smaak van de blauwaderkaas en de aardse toets van de walnoten.

 

Han Hidalgo

Biercuisine

Jazzcookin

 

 

Artikel delen