Biernieuws

Jubilerend Alfa Bier helpt horeca

Alfa Bier verwacht dat een substantieel deel van de horeca in Nederland dit jaar failliet zal gaan. De brouwerij helpt de horeca door bij heropening de voorraad  tankbier en fusten kosteloos om te ruilen.

"Toen begin dit jaar de WAB om de hoek kwam kijken vreesden wij als brouwerij al problemen voor onze (horeca) relaties", meldt de brouwerij in eene persbericht.  "Nu de coronacrisis hier nog een schepje bovenop doet zien wij voor veel zaken het zwaard van Damocles hangen. Alfa Bier heeft de afgelopen jaren een sterke groei gerealiseerd in het horecakanaal. Als onafhankelijke familiebrouwerij opereren wij zonder contracten, afnameverplichtingen en andere dwingende afspraken. En met succes!

150-jarig bestaan geen prioriteit

"We zijn  dankbaar dat er in zoveel mooie horecazaken gewerkt wordt met onze producten. We doen er dan momenteel achter de schermen ook alles aan om te zorgen dat onze relaties de juiste steun krijgen. Zo worden onze tankbier klanten gebeld en is er een oplossing in werking gezet om de voorraad fusten bij de klanten kosteloos om te ruilen wanneer de horeca weer mag opstarten. Maatregelen zoals het uitstellen van betalingen of eventuele leningen met hoge rentetarieven heeft de brouwerij dus niet. We zien onze afnemers in de horeca dan ook als partners en niet als klanten. Het 150-jarig bestaan heeft nu niet de prioriteit, samen door deze tijd heen komen en er sterker uit komen, dat is Alfa Bier ten voeten uit voor de komende 150 jaar."

 

 

Reacties

Reactie toevoegen