Biernieuws
Foto 123RF.com

NLse bierproductie stijgt met 48 procent

Nederland produceert steeds meer bier. Vorig jaar steeg de productie met 48 procent tot ruim 3,9 miljard liter. Van de 28 EU-landen staat Nederland hiermee op de vierde plaats. Ons land blijft nog steeds de grootste bierexporteur van de EU.

Dat blijkt uit de cijfers van het Europese statistiekbureau Eurostat. Met 8,1 miljard liter is Duitsland de grootste bierproducent van de EU, gevolgd door het Verenigd Koninkrijk en Polen. Spanje en België staan op plek 5 en 6.

2,5 miljard liter meer bier
Er werd in heel de EU 2,5 miljard liter meer bier gemaakt dan in 2017, toen werd 38,5 miljard liter bier gemaakt. Ook werd er bijna 900 miljoen liter bier met minder dan 0,5 procent alcohol geproduceerd.

Mexicaans bier populair om in te voeren
Nederland was met 1,9 miljard liter de grootste bierexporteur van de EU. Mexicaans bier is het populairste bier dat van buiten de EU wordt ingevoerd. Ruim de helft (211 miljoen liter) kwam uit Mexico. De landen die daarop volgen zijn Servië, Amerika, Wit-Rusland, China, Oekraïne, Rusland en Thailand.

Reacties

afbeelding van Toon van den Reek

Ik denk dat de redactie een fout heeft gemaakt, 48 proc. Stijging kan niet, dit kunnen de brouwerijen niet produceren. Het zal wel 4,8 prpc. Zijn.

afbeelding van Britt van Os

Dag Toon,

Je zult je er inderdaad over verbazen, maar het is echt waar: de bierproductie is gestegen met 48 procent tot 3,9 miljard liter. Een positieve ontwikkeling :) 

Groet, Britt 

Reactie toevoegen