Bestaansrecht Barley Wine
Biernieuws

Proef #BESTAANSRECHT 2020 van Broer & Zus

Stadsbrouwerij Broer & Zus (ooit winnaar bij de Entree Huisbier van het jaar verkiezing) had zich het eenjarig bestaan van de huisbrouwerij anders voorgesteld. Ondanks de horercasluiting viert de brouwerij toch feest, met een livestream proeverij.

Iedereen kan het pakket #BESTAANSRECHT bestellen en meekijken en -proeven.

Michel Verreij van Stadsbrouwerij Broer & Zus in Beverwijk: “Afgelopen weekend bestonden wij één jaar met onze eigen brouwerij in ons proeflokaal. In de aanloop daarnaartoe hebben wij intern besproken dat we een feest zouden organiseren! Helaas is dit allemaal anders gegaan. Desalniettemin, is er voor deze prachtige gelegenheid en de toekomstige verjaardagen, een prachtige Engelse stijl Barley Wine gebrouwen. Met zijn 15% is hij krachtig en resoluut, maar toch zacht en evenwichtig van karakter. Er is zelfs gedacht om een deel ervan op vaten te leggen.’

Geen feest, wel bier

Helaas kan er door de horecasluiting geen feest gegeven worden. “Maar willen wij toch graag iets leuks organiseren”, zegt Verreij.  “Zodat wij samen met onze gasten en andere bierliefhebbers kunnen proosten op het afgelopen jaar en de vele die zullen komen. Daarom organiseren wij volgende week zaterdag 18 april van 19:00-20:00 een livestream. Waarin wij samen een borrel drinken en proosten. Niet op het verleden, niet op de toekomst, maar op vandaag. De details volgen nog op Facebook.”

Verreij meldt het volgende: “Iedereen kan Bestaansrecht nu bestellen. Wij zullen ervoor zorgen dat jij dit bier dan volgende week hebt. Of één van onze andere bieren als jij deze wilt bewaren. Dit bier is enkel afgevuld op 75cl flessen en 20L fusten en deze zijn alleen bij ons verkrijgbaar in ons proeflokaal (keep social distance 1,5m) en op onze webwebinkel www.stadsbrouwerijbroerenzus.nl. Flessen zijn 10€ per stuk.”

#SUPPORTYOURLOCAL

“Inmiddels is de bovengenoemde uitspraak welbekend. Daarom hebben wij de handen ineen geslagen met Simons Kaas & Noten en met Wim Koelman, Brood-Banket-Bonbons uit Heemskerk. Na wat brainstormen is een fraai pakket samengesteld met daarin onder andere natuurlijk diverse kazen en noten, maar ook luxe bonbons en heerlijke speciaalbieren.  De prijs van dit uitgebreide pakket is € 30,- en kan, indien gewenst, gratis worden thuisbezorgd. Zoals altijd bezorgen we het gratis in de volgende gemeenten: Heemskerk, Beverwijk, Velsen-Noord, Wijk aan Zee, Uitgeest en Castricum, andere plaatsen op aanvraag.

Het pakket is via onze webwinkel (www.stadsbrouwerijbroerenzus.nl) te bestellen. Leuk om te geven en leuk om te krijgen.”

 

 

Reacties

Reactie toevoegen