Texels Skiller Wit: zomerse dorstlesser

Tags: bier

Texels Skiller Wit: zomerse dorstlesser

De Texelse Bierbrouwerij komt met een nieuwe bier, Texels Skiller Wit.

 “Een wit schuimende, lichtgele dorstlesser met een kruidige, heerlijk frisse afdronk”, meldt de brouwerij. “Texels Skiller Wit is een stralende nieuwe ster in ons pure, eerlijke assortiment.

Texelse gerst en tarwe

De naam is geïnspireerd op het karakteristieke vissersdorp Oudeschild, Ouweskil in het Texels, waar de brouwerij is gevestigd. Texels Skiller Wit wordt ambachtelijk gebrouwen en is vol van smaak. Met een hint van citrus en kruiden is het volgens de brouwers een zalig frisse dorstlesser. Dit nieuwe speciaalbier is ongefilterd, gist na op fles en fust, en wordt gebrouwen van uitsluitend natuurlijke grondstoffen, zoals Texelse gerst en tarwe.

Online proeverij

Medio mei is Texels Skiller Wit verkrijgbaar in de winkel, en zodra de horeca haar deuren weer mag openen zal het ook daar in fles en op tap worden geïntroduceerd. Daarnaast wordt er een heel speciale introductie verzorgd door de ambassadeur van de Texelse Bierbrouwerij, Hans Glandorf, tijdens de online proeverij op zondag 10 mei om 5 uur ’s middags. De fans die geboekt hebben voor zondag hebben een primeur! Deze uitzending van de online speciaalbierproeverij is terug te kijken via ons YouTube-kanaal. De bieren die behandeld worden zijn dan ook in de supermarkt verkrijgbaar.

De Texelse familie bestaat inmiddels uit 12 bieren: Texels Skuumkoppe, Texels Blond, Texels Goudkoppe, Texels Dubbel, Texels Tripel, Texels Vuurbaak en de seizoensbieren Texels Springtij, Texels Seumerfeugel, Texels Bock, Texels Stormbock en Texels Noorderwiend.

www.texels.nl

Texels Skiller Wit

Artikel delen