Biernieuws

Walhalla Craft Beer opent eigen brouwerij

Op 14 en 15 april zal Walhalla Brouwerij en Proeflokaal de deuren openen in Amsterdam-Noord. Walhalla Craft Beer is opgericht in 2015, en brouwde tot nu toe haar bieren bij bevriende brouwerijen. Na 2 jaar werd het tijd voor een eigen brouwerij met eigen ketels.

De bieren – van zomerse IPA’s tot donkere stouts – zijn te koop in heel Nederland en worden ook geëxporteerd naar o.a. Scandinavië. Via een crowdfund-actie konden bierliefhebbers en geïnteresseerden mee-investeren en zo werd er binnen vier weken meer dan €100.000,- opgehaald om de Walhalla Brouwerij te realiseren.

Imposante brouwketels
De ideale plek werd gevonden in Amsterdam-Noord in het Hamerkwartier. Een voormalig industrieterrein dat de laatste twee jaar tot bloei kwam door de komst van geliefde horeca, winkels en een bioscoop. Het Walhalla proeflokaal grenst direct aan de brouwerij waardoor je uitkijkt op de imposante brouwketels.

Proefplank
Er staan 13 bieren op tap en voor de liefhebber is er een proefplankje te bestellen met 4 verschillende proefglaasjes voor €9,-. Na de opening zal het proeflokaal elke vrijdag, zaterdag en zondag geopend zijn en zullen er ook rondleidingen in de brouwerij georganiseerd worden. Oprichter en eigenaar Aart van Bergen (38 jaar) kijkt er naar uit om liefhebbers het hele proces te laten zien: “Van het graan tot aan het fust, dat kunnen we allemaal laten zien én natuurlijk laten proeven. Door de komst van eigen brouwketels kunnen we nog meer experimenteren en onze eigen stempel op het bier drukken. We kunnen niet wachten dit open te stellen voor publiek.” 

Reacties

Reactie toevoegen