Biernieuws
Foto Ming Chao

Wie wint de Huisbier van het Jaar-verkiezing?

Morgen maken we bekend wie de winnaar is van de Huisbier van het Jaar-verkiezing. 

Deze week heeft onze 8-koppige jury alle ingezonden bieren bekeken, geproefd en beoordeeld. Morgen maken we bekend wie de opvolgers van café-restaurant Klaas in Uitgeest (categorie licht) en de Beertemple in Amsterdam (categorie zwaar) zijn.

Twee juryrondes
Alle juryleden proefden en keurden de inzendingen blind. Entree vroeg juryleden Theo Flissebaalje en Derek Walsh de beoordelingsprocedure onder de loep te nemen. Dat resulteerde  in twee juryrondes. De jury ‘licht’ bestond uit Theo Flissebaalje, Fiona de Lange, Gery Uijtenhaak en Piet Tuinema. De jury ‘zwaar’ (vanaf 6,5%) uit Derek Walsh, Yvonne van Houtum, Henri Reuchlin en Raymond van der Laan. In de eerst ronde bepaalde iedere jury een top 5. Die werd vervolgens door de andere jury geproefd en die jury  bepaalde de uiteindelijke winnaar. Ook dit jaar proefde de jury het bier uit het bierproefglas AnDer 1.0. 

Huisbier populairder
Horecazaken konden hun huisbier weer aanmelden voor de jaarlijkse Entree-wedstrijd Huisbier van het Jaar. Hoewel het fenomeen huisbier populairder wordt – het Entree bieronderzoek toonde dat aan -  blijft het aantal inzendingen al enkele jaren tussen de 30 en 40 schommelen. Al het nieuws omtrent de huisbierverkiezing komt morgen ook in uw mailbox via een speciale nieuwsbrief. Houd die dus in de gaten! 

Reacties

Reactie toevoegen