Bavaria viert 300-jarig bestaan

Tags: bier

Bavaria viert 300-jarig bestaan

Brouwerij Bavaria bestaat dit jaar 300 jaar en viert dat het hele jaar met verschillende festiviteiten. De viering begon in maart met de overhandiging van het predicaat Koninklijk aan Swinkels Family Brewers en een feestweek samen met familie, medewerkers, relaties, buren én koningin Máxima. Afgelopen weekend werd het jubileum gevierd samen met ruim 200 prijswinnaars en relaties tijdens het Bavaria feestweekend in Nederland. Klik hier voor de aftermovie.

Het Bavaria-weekend begon voor de gasten, afkomstig uit 13 verschillende landen en die een winactie wonnen, in het nieuwe van der Valk hotel Amsterdam-Amstel met een welkomstwoord van CEO Peer Swinkels. De exclusieve pre-party was aan boord van de Jules Verne en de eerste dag werd afgesloten in Escape Amsterdam. Op zaterdag startte het internationale gezelschap met de vernieuwde Bavaria-brouwerijtour met speciale ‘300 jaar Bavaria’ expositie. Er vond op het brouwerijterrein een festival plaats met een meet & greet en privé-concert van niemand minder dan Showtek. De prijswinnaars mochten vervolgens als VIP-gasten het festival Lakedance bezoeken. Behalve de headliner was Showtek ook de spetterende slot act waarin het nummer wat ze exclusief voor Bavaria 300 years produceerden, live in premiere ging en proostten op het 300-jarig bestaan van de familiebrouwerij.

Mooi en belangrijk jaar
CEO Peer Swinkels: “We vieren ons jubileum met en dankzij vele betrokkenen. 2019 is een erg mooi en belangrijk jaar voor ons waarin we koninklijk zijn geworden en stilstaan bij de vele mijlpalen uit ons bestaan. We hebben het behalen van deze bijzondere mijlpaal voor een groot deel te danken aan de mensen, van alle uithoeken in de wereld, die al jaren genieten van ons bier. Ik vind het geweldig om hen welkom te heten op onze brouwerij en samen met hen te proosten.”

Over Royal Swinkels Family Brewers
Royal Swinkels Family Brewers Holding N.V. is de holdingmaatschappij van de Swinkels Family Brewers groep. Swinkels Family Brewers is een 100% onafhankelijk familiebedrijf. Al zeven generaties lang leidt de familie Swinkels een groep van ondernemingen die inmiddels beschikt over verschillende brouwerijlocaties: brouwerij Bavaria in Lieshout (Nederland), brouwerij de Molen in Bodegraven (Nederland), brouwerij Palm en De Hoorn in Steenhuffel (België), brouwerij Rodenbach in Roeselare (België) en brouwerij Habesha in Debre Birhan (Ethiopië). Daarnaast werkt de familie nauw samen met bierbrouwerij de Koningshoeven in Berkel-Enschot (Nederland). Gezamenlijk waren deze brouwerijen in 2018 goed voor de productie van acht miljoen hectoliter bier en 856.000 hectoliter frisdrank. Met Holland Malt beschikt de groep over twee eigen mouterijen, welke samen in 2018 goed waren voor de productie van 336.000 ton mout. Daarnaast produceert CereX jaarlijks zo’n 4.000 ton moutextracten en compounds. Bier&cO, een van de grootste importeurs van speciaalbier van Europa, werd in 2018 onderdeel van Swinkels Family Brewers, waardoor de lokale relevantie van haar portfolio verder toeneemt. Wereldwijd werken zo’n 1.800 medewerkers binnen Swinkels Family Brewers aan een gezamenlijk doel: de consument voor ieder moment een passend bier bieden. Op 27 maart 2019 ontvingen we het Predicaat Koninklijk. Sindsdien noemen we ons bedrijf met trots Royal Swinkels Family Brewers.

Artikel delen