Bierspecialisten gaan de strijd aan

Tags: bier

Bierspecialisten gaan de strijd aan

Op woensdag 25 september strijden op de horecabeurs Gastvrij Rotterdam 30 bierkenners die in de horeca werkzaam zijn om de titel ‘Bierspecialist in de horeca 2019’. De competitie is vanaf 11.00 toegankelijk voor alle bezoekers van de beurs.

In samenwerking met Het Kenniscentrum voor Bier (KCVB) heeft horecavakblad Entree deze nieuwe award in het leven geroepen om de vakkennis en de bierbeleving in de horeca naar een hoger niveau te brengen. Op Gastvrij Rotterdam kunnen de kandidaten laten zien of ze de titel ‘Bierspecialist in de horeca 2019’ verdienen.

Selectieprocedure
De 30 kandidaten beginnen om 10:00 uur met een theoretische test. Hierna zullen 20 kandidaten overblijven. Deze kandidaten moeten een praktijktest doorstaan, bestaande uit vier onderdelen: tappen, adviseren, schenken vanuit de fles, proeven en herkennen. Hieruit ontstaat een top 10. Deze overgebleven kandidaten krijgen de opdracht om een gerecht te combineren met een bier en dit toe te lichten aan de jury. Na deze opdracht blijven er vijf kandidaten over, die kans maken op de titel ‘Bierspecialist in de horeca 2019’. Deze vijf genomineerden worden om 16:15 uur bekend gemaakt. Na deze jurydag worden de vijf kandidaten bezocht op hun werkterrein, om zo de laatste aanvullende indruk van de kandidaat te krijgen. Wie zichzelf uiteindelijk ‘Bierspecialist in de horeca 2019’ mag noemen, wordt bekend gemaakt tijdens de feestelijke uitreiking van de Entree Awards op maandag 25 november in Theater Amsterdam.

Winnaar
De winnaar maakt onder andere een trip naar het Oktoberfest in München in 2020. Natuurlijk krijgt hij of zij ook een oorkonde en een Entree Award als bewijs voor zijn of haar bier x-factor. En als laatste wordt de winnaar jurylid in de competitie ‘Bierspecialist in de horeca 2020’.

Gastvrij Rotterdam 2019
Van maandag 23 tot en met 25 september vindt de 7e editie van Gastvrij Rotterdam plaats in Rotterdam Ahoy. Bent u ondernemer of manager in de horeca? Dan mag u deze jaarlijkse driedaagse in Rotterdam Ahoy niet missen! Registreer u vandaag nog gratis via deze link. 

Artikel delen