Bird Brewery plant ruim 50.000 bomen

Bird Brewery plant ruim 50.000 bomen

De brouwerij is intussen de 50.000 bomen voorbij.

Door de samenwerking van Bird Brewery met ruim 300 horecazaken en speciaalwinkels, waarbij voor elke liter van hun bier een boom wordt geplant, is de brouwerij intussen de 50.000 bomen voorbij. Bird Brewery plantte begin dit jaar 10.000 bomen. Een absolute mijlpaal. “Hier ben ik enorm trots op”, begint medeoprichter Ralph van Bemmel. “Het heeft echt laten zien dat wij door samen te werken heel concreet kunnen bijdragen. Natuurlijk blijft het een druppel op een gloeiende plaat, maar het is tenminste een druppel.” 

Doel

Het doel van de brouwerij was om eind 2020 de 50.000 bomen te passeren, maar dat is onverwachts veel sneller gegaan. “De reacties vanuit horecazaken en hun gasten zijn fantastisch. Op een hele eenvoudige manier doen zij direct iets voor de natuur”, aldus medeoprichter Rik van den Berg. “Een hele mooie extra.” De bomen worden geplant door partner Trees for the Future. Deze stichting plant al ruim 30 jaar bomen in Afrikaanse landen.

Groene Nesten

Bij de aangesloten horecazaken en speciaalwinkels geldt dat er voor iedere verkochte liter van Bird Brewery één boom wordt geplant. Intussen zijn er al meer dan 250 horecazaken en 50 speciaalzaken omgetoverd tot Groen Nest. Het aantal loopt dagelijks op.

Artikel delen