De Leckere en Duits & Lauret presenteren bier

Tags: bier

De Leckere en Duits & Lauret presenteren bier

Afgelopen woensdag hebben Brouwerij De Leckere en fortbrouwerij Duits & Lauret hun collaboration, de Bière Brut gepresenteerd.

Het evenement vond plaats op Fort Everdingen, de thuisbasis van Duits & Lauret, waar de eerste fles feestelijk is gesabreerd. Sabreren is een traditionele, enigszins ceremoniële manier om een champagnefles open te maken.

Bierrevolutie

Er vindt een ware bierrevolutie plaats in Nederland. Enkele jaren geleden werd er hoofdzakelijk pils, wit en blond en af en toe een speciaal Belgisch biertje gedronken. Inmiddels worden tal van buitenlandse, oude en vooral ook nieuwe bierstijlen ontwikkeld door de talloze nieuwe brouwerijen. Het uitbrengen van specials is dan ook een mooie manier om het groeiend aantal bierliefhebbers kennis te laten maken met de bijzondere bieren.

Fortbrouwerij Duits & Lauret en brouwerij De Leckere

Meesterbrouwer Marco Lauret en biersommelier Eric Odenwald wilden dit jaar als bevriende brouwers gezamenlijk een bier op de markt brengen dat past bij de maand december. Eén van de nog best onbekende bierstijlen is ‘champagnebier’, ook wel Bière Brut geheten. Lauret: “Het eindproduct is een heerlijk mooi bier geworden waar wij erg trots op zijn”.

 

Artikel delen