Branchenieuws

Eerste genomineerde Wijnvrouw 2020 bekend

Tjitske Brouwer is de eerste kanshebber op de titel ‘Wijnvrouw van het Jaar 2020’. Dat werd op 24 september bekend gemaakt tijdens Gastvrij Rotterdam.

Vorig jaar werd de eerste editie gehouden van de verkiezing Wijnvrouw van het Jaar en won Birthe van Meegeren de felbegeerde titel. Dit jaar krijgt een nieuwe groep vrouwen, die zich op een bijzondere manier inzetten in de wijnwereld, de kans om zich te laten zien. Volgens initiatiefnemers Barbara Verbeek en Clarissa Slingerland van  MissPublicity, zijn de vrouwen in de Nederlandse wijnbranche uniek: “Deze vrouwen werken hard, inspireren, zijn creatief, kleurrijk en veelal een stimulans voor andere vrouwen. Het is de hoogste tijd om deze wijnvrouwen in de schijnwerpers te zetten.”

Tjitske Brouwer
Brouwer is als Magister Vini, het hoogst haalbare Nederlandse professionele wijndiploma, een waardige deelneemster. De wijnvrouw wordt geroemd om haar kennis over natuurwijn en biologische biodynamische wijnbouw. De wijnimporteur is al jaren samen met Marc Collard eigenaar en inkoper van Vinoblesse, een bedrijf dat wijnen importeert van kleinschalig werkende producenten uit Frankrijk, Italië, Spanje, Portugal, Duitsland en Oostenrijk. In 1992 importeerde Vinoblesse haar eerste biologische wijn Domaine Combier. In 2006 volgde de eerste vin naturel. Het merendeel van de wijnproducenten die Vinoblesse vertegenwoordigt werkt biologisch of biodynamisch, een aantal hiervan maakt natuurwijn. Vinoblesse is lid van de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Wijnhandelaren en heeft het keurmerk Register Wijnhandelaar. Daarnaast is het bedrijf SKAL (biologisch) gecertificeerd en werd in 1994 en 2006 uitgeroepen tot ‘Wijnkoper van het Jaar’. Verbeek en Slingerland: “Tjitske Brouwer is iemand die met haar werk, passie, kennis of creaties de wijnwereld nog mooier maakt.”

Genomineerden
De komende maanden nomineert de jury nog drie wijnvrouwen. De tweede genomineerde wijnvrouw wordt op 8 oktober 2019 om 15:00 uur bekendgemaakt in het Wijntheater tijdens de horecavakbeurs BBB in Maastricht. De derde kanshebber voor de titel wordt aangekondigd op maandag 3 februari 2020 om 15:00 uur tijdens More than Drinks Inspiration in Nieuwegein. De vierde en laatste nominatie ronde en de locatie van de finale wordt later dit jaar bekend gemaakt.  

Reacties

Reactie toevoegen