Nederlandse Week van de Pisco: t/m 10 feb
Branchenieuws
Foto Gage Salyards

Nederlandse Week van de Pisco: t/m 10 feb

Van 4 tot 10 februari staan verschillende Nederlandse bars in het teken van pisco. Het initiatief  van deze Nederlandse Pisco Week komt van de Peruaanse producent Pisco 1615 en Right Spirits. Onder dit bericht vindt u foto's (gemaakt door Gage Salyards) van de 'Pisco Tour', een event tijdens de Nederlandse Pisco Week dat plaatsvond op 5 februari.

Pisco staat bekend om de frisse citrustonen en enorme veelzijdigheid. Daarmee is pisco misschien wel Peru’s best bewaarde geheim. Pisco was jarenlang in bescheiden mate op de backbar te vinden en is vooral bekend van de pisco sour, een romige en friszure cocktail die in Peru als aperitief wordt gedronken. Maar de Zuid-Amerikaanse spirit is in beweging. Zo werd er tijdens de London London Cocktail Week 2018, ‘s werelds meest toonaangevende cocktailfestival, maar liefst 30% meer pisco geschonken dan het jaar daar voor.

In de spotlights
Op 2 februari was het de internationale Pisco Sour Day en tussen 4 en 10 februari zetten verschillende Nederlandse bars verschillende pisco sours in de spotlights. Het gaat onder andere om C Amsterdam (die Pisco ook op bijzondere manieren in gerechten verwerkt), Rosalia's Menagerie (waar ze een duurzame benadering van de cocktail serveren), Morgan & Mees (waar ze met roze granaatappelsiroop een Valentijnswaardige Pisco Sour voor je klaarmaken) en Roses by Sal, het huis van Pisco in Amsterdam.

Overige locaties:
Vesper Bar
Branie
Café LaBru
Ceviche y Maas - Peruaanse Keuken & Pisco Bar
Restaurant Tapisco
The Five Points Bar & Drink Society
Five Brothers Fat
Five Brothers Fat Haarlem
Restaurant Morris
Maita Restaurant
Wigbolt
De snoeshaen
Door-74
Bar Feijoa

 

Reacties

Reactie toevoegen