Twents duo neemt Coffee Fellows NL over

Tags: koffie

Twents duo neemt Coffee Fellows NL over

De succesvolle Duitse koffieketen “Coffee Fellows” heeft haar Nederlandse activiteiten verkocht aan twee Twentse ondernemers die de keten in Nederland verder gaan ontwikkelen.

Chiel Beckmann en Karel van Lange nemen vijf bestaande Nederlandse Coffee Fellows winkels over van de Duitse moedermaatschappij. ''We willen dit concept, dat zeer succesvol is in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland ook in Nederland tot een succes maken”, zegt Beckmann. ''Met ruim 230 shops in Duitsland is de Beierse keten marktleider bij onze oosterburen.''

Shops bij A1 locaties
''Coffee Fellows heeft in eerste instantie op eigen houtje geprobeerd voet aan de grond te krijgen in Nederland maar, zo bleek na het eerste jaar, er is meer lokale knowhow en een Hollandse inslag nodig om dat voor elkaar te krijgen” vult Van Lange aan. “Wij gaan het concept aanpassen aan de Nederlandse markt en het vervolgens door het hele land uitrollen.” Beckmann heeft als huidige pachter van de Enschedese vestiging de werkwijze van binnenuit gezien en is ervan overtuigd dat ze samen met de juiste Nederlandse partners een goede basis hebben voor een onverdeeld succes. Voor zijn winkel in Enschede wordt dan ook een nieuwe pachter gezocht. Het tweetal heeft de ambitie om met Coffee Fellows een merk te creëren dat een eigen identiteit biedt in een markt die nog lang niet verzadigd is. Met shops op A1-locaties en ingericht in de kenmerkende “feel-at-home”-sfeer hebben de heren er vertrouwen in ook Nederland voor zich te winnen.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in de koffiebranche? Binnenkort verschijnt onze koffie- en theespecial. Neem nu een abonnement!

Artikel delen