Branchenieuws

Van Bunnik Verver wint AeroPress Championship

Afgelopen zaterdag 12 oktober won Wendelien van Bunnik Verver The Dutch AeroPress Championship 2019 in Utrecht.

Wendelien van Bunnik Verver heeft de 8e Nederlandse editie van het door Keen Coffee georganiseerde AeroPress Championship gewonnen. Zij mag naar de wereldkampioenschappen in Londen op 24 november 2019.

Heats
In de strijd voor de titel hebben 48 deelnemers het tegen elkaar opgenomen. In heats van vier tegenstanders moesten de deelnemers een kop koffie zetten, allemaal met dezelfde koffie en een Aeropress. De driekoppige jury koos van iedere heat de beste op basis van onder andere aciditeit, body, nasmaak en balans. Na 17 rondes, 12 heats, 4 halve finales en de finale is de winst voor Wendelien van Bunnik Verver van Single Estate Coffee Roasters.

Speciaal koffierecept
Eerder werd Van Bunnik Verder uitgeroepen tot Nederlands Barista Kampioen 2019 en mag nu namens Nederland afreizen naar de World AeroPress Championship. Van Bunnik Verver: “​Dit is zo kicken! Deze wedstrijd heeft  zo’n leuke sfeer en ik kwam eigenlijk voor de gezelligheid, nooit gedacht dat ik met de winst naar huis zou gaan. Het recept heb ik deze zomer bedacht met een goede vriend op vakantie in Zwitserland. Toen ik afgelopen donderdag ging oefenen heb ik het recept in mijn aantekeningenboekje opgezocht. En met dit recept werd de koffie gewoon super zoet.”

 

Reacties

Reactie toevoegen