[Video] genomineerden 'Bierspecialist' bekend

Tags: bier

[Video] genomineerden 'Bierspecialist' bekend

De 5 genomineerden voor de titel ''Bierspecialist in de horeca'' zijn bekend!

Een spannende strijd op de beurs Gastvrij Rotterdam heeft vijf genomineerden voor de titel 'Bierspecialist in de horeca 2019'' opgeleverd. In samenwerking met Het Kenniscentrum voor Bier (KCVB) heeft Entree deze nieuwe award in het leven geroepen om de vakkennis en de bierbeleving in de horeca naar een hoger niveau te brengen. Wie zich uiteindelijk ‘Bierspecialist in de horeca 2019’ mag noemen, weten we op maandagavond 25 november – wanneer in Theater Amsterdam voor de dertiende keer de Entree Awards worden uitgereikt.

Selectieprocedure
Dertig horecaprofessionals verzamelden zich op woensdag 25 september in Rotterdam, op de beurs Gastvrij Rotterdam. Ze gingen met elkaar de strijd aan om een nominatie in de wacht te slepen voor de titel ‘Bierspecialist in de horeca 2019’. De dag begon met een theoretische test, waarna de beste twintig kandidaten overbleven. Deze kandidaten gingen door naar de tweede ronde, waarin ze een praktijktest moesten doorstaan bestaande uit vier onderdelen: tappen, adviseren, schenken vanuit de fles, proeven en herkennen. De tien kandidaten die volgens de jury deze praktische proeven het beste hadden volbracht, stonden aan het eind van de middag in de finale. Zij kregen de opdracht een gerecht te combineren met een bier en hun bier-spijscombinatie toe te lichten aan de jury.

Kanshebbers
Na de finaleopdracht bleven er vijf kandidaten over, dit zijn de genomineerden die kans maken op de titel ‘Bierspecialist in de horeca 2019’. Zij worden de komende tijd door juryleden bezocht op hun eigen werkterrein, om zo de laatste aanvullende indruk van ze te krijgen. Uit deze jurybezoeken wordt uiteindelijk een winnaar gekozen, die op maandagavond 25 november wordt bekendgemaakt tijdens de feestelijke uitreiking van de Entree Awards in Theater Amsterdam.

 

 

 

Winnaar
De winnaar maakt onder andere een trip naar het Oktoberfest in München in 2020. Daarnaast krijgt hij of zij een oorkonde en een Entree Award én wordt hij of zij jurylid in de competitie ‘Bierspecialist in de horeca 2020’.

De vijf genomineerden zijn v.l.n.r.:

Thomas Wijns (De BierBalie) 
Na 15 jaar gewerkt te hebben in een bierwinkel, geeft Thomas Wijns momenteel workshops, horecatrainingen en proeverijen. Én werkt hij bij proeflokaal Arendsnest in Amsterdam, waar ze 52 bieren op de tap hebben.

Pieter Gasthuis (café De Zwaan, Maastricht) 
Al 6 jaar is Pieter Gasthuis werkzaam in de horeca in het altijd gezellige Maastricht. Momenteel bij Café de Zwaan, dat twaalf verschillende bierstijlen op de kaart heeft staan.

Richard Moerkerk (proeflokaal De Boom, Alkmaar) 
Richard Moerkerk is sinds jonge leeftijd werkzaam in de horeca en houdt zich in het dagelijks leven bezig met bierpairing, proeverijen, trainingen geven aan personeel, verzorgen van bierdiners en bierkaarten maken bij De Boom in Alkmaar.

Bart van Kleef (café Gollem, Amsterdam)
Al 20 jaar is Bart van Kleef werkzaam in de horeca. Naast docent en trainer in de bierindustrie is Bart van Kleef eigenaar van Café Gollem in Amsterdam.

Bas Leentjens (De Boterhal, Breda)
Bas Leentjes is een druk bijtje. Hij is werkzaam als accountmanager bij Bird Brewery, geeft proeverijen en workshops via zijn eigen bedrijf de Bourgondische Avonturier en is werkzaam bij de Boterhal in Breda. Bart Leentjes is vanaf zijn 14e al werkzaam in de horeca.

Wil je er 25 november bij zijn in Theater Amsterdam? Boek dan nu je tickets! 

Bekijk hieronder een impressie van de dag.

Artikel delen