Wijnexperts Daniëls en Van Meeger op BBB

Tags: wijn

Wijnexperts Daniëls en Van Meeger op BBB

Wijnexperts Lars Daniëls en Birthe van Meegeren op BBB Maastricht

De komst van Lars Daniëls en Birthe van Meegeren naar Folie Culinaire, 7, 8 & 9 oktober in MECC Maastricht, betekent kennisoverdracht van wijnen en bijzondere smaken op hét hoogste niveau. Folie Culinaire is het exclusieve onderdeel binnen horecabeurs BBB Maastricht voor het hogere gastronomische segment. Magister Vini Lars Daniëls is gastheer in de Wine Tasting Area. Birthe van Meegeren is één van de drie officiële Bordeaux opleiders in Nederland en Wijnvrouw van het jaar 2019. Zij verzorgt de wijnen in het Gault&Millau Theater, waar afwisselend een drie-gangen lunch geserveerd wordt, bereid door Limburgse sterrenchefs waaronder Robin van de Bunt van restaurant De Leuf.

Wine tasting met Lars Daniëls
Lars Daniëls is ook bekend als redacteur bij wijnmagazine Perswijn. Door zijn aanwezigheid op BBB Maastricht wordt zijn diepgaande wijnkennis toegankelijk voor een breed professioneel horecapubliek. In de Wine Tasting area geeft Lars dagelijks presentaties en wijnproeverijen met als primeur op de Nederlandse markt: een prijswinnend Jordaans wijnhuis. “Goede wijn is niet alleen mateloos lekker, maar ook oneindig fascinerend. Er is niets zo leuk als het overbrengen van die fascinatie en mijn enthousiasme voor wijn. Ik geef op Folie Culinaire, het exclusieve onderdeel van BBB Maastricht, o.a. sessies over wijnaroma’s, de smaak van de plek en natuurlijkheid van wijn”, aldus Lars Daniëls.

Birthe van Meegeren in Gault&Millau Theater
Birthe van Meegeren is Weinakademiker aan de Oostenrijkse wijnuniversiteit en Bordeaux Wine Educator. Zij is opgeleid tot het hoogste niveau van de internationale Wine & Spirit Education Trust (WSET). In het Gault&Millau Theater wordt aan de Folie Culinaire bezoeker tegen betaling een drie-gangen lunch en amuse geserveerd, bereid door Limburgse sterrenchefs Robin van de Bunt (De Leuf), Servais Tielman (Beluga loves you), Gilbert von Berg (Château Neercanne), Edwin Soumang (Restaurant ONE), Hans Kinkarts (Restaurant Atelier) en Jan Marees (Restaurant Marrees). Birthe zorgt voor de bijpassende wijnen bij de lunchgerechten in het Gault&Millau Theater, geleverd door aanwezige exposanten. “Het Gault&Millau Theater biedt Folie Culinaire bezoekers een geweldige kans om gerechten van top chefs te proeven en tegelijkertijd meer te weten te komen over de beste wijn- en spijscombinaties. Aan de hand van vijf eenvoudige stappen licht ik de basisprincipes van het combineren van wijnen met gerechten toe”, vertelt Birthe van Meegeren.

 

Artikel delen