Dranken

18 jongeren slagen voor Diageo horecatraining

Woensdag 11 april vormde de afsluiting van de tweede ronde van Diageo’s Learning for Life programma met de uitreiking van een certificaat aan 18 jongeren. De jongeren hebben allen een bartenderopleiding van vijf weken en een stage van twee weken bij restaurants, bars of hotels afgerond.

De bartenderopleiding werd verzorgd door hospitality-opleidingsinstituut ISAAC Academy in Halfweg en de begeleiding van de jongeren werd uitgevoerd door Urban Act Nederland, deels in hun eerste Urban Act College in Amsterdam Zuidoost. Van de 18 kandidaten hebben na de stage 12 jongeren direct al een baan aangeboden gekregen en de overige kandidaten worden door Urban Act verder begeleid naar een baan.

Persoonlijke ontwikkeling
De jongeren hebben in een periode van zeven weken een intensieve opleiding gekregen waarbij naast horecavaardigheden ook gewerkt is aan hun persoonlijke ontwikkeling zoals presentatie en sollicitatievaardigheden. Doel van het Learning for Life programma is om 340 jongeren zonder baan binnen vijf jaar op te leiden voor werk op de Nederlandse markt. Het streven is dat ten minste 70% van de studenten werk vinden na het voltooien van de training. Van de eerste groep die in september startte en die de training in november voltooide, heeft iedereen nu werk gevonden door de grondige en gerichte training. In totaal heeft het Learning for Life programma nu 35 jongeren afgeleverd voor de Nederlandse arbeidsmarkt.

Kwaliteit van de horeca
Het Diageo Learning for Life programma loopt op dit moment al in 35 landen ter wereld en heeft al ruim 120.000 jongeren bereikt en heeft voor 70% daarvan een baan veiliggesteld. Dirk van Ham, Director Corporate Relations Continental Europe van Diageo: “Het is mooi dat het mes hier aan twee kanten snijdt: jongeren helpen aan een goede toekomst te werken en concreets iets doen aan de grote vraag naar mensen in de horeca. Met goed getrainde mensen leveren we ook een bijdrage aan de kwaliteit in de horeca en de gemeenschap waarin we actief zijn.”

Gastvrijheid
De jongeren zijn niet alleen getraind op praktijkvaardigheden voor in de horeca maar ook op het gebied van sociale vaardigheden en omgang met klanten. Misja Vorstermans, oprichter van de ISAAC Academy: “We werken aan twee onderwerpen bij de studenten: de technische vaardigheden voor in de horeca maar minstens zo belangrijk de mentaliteit om gastvrijheid te leveren. Beide zijn noodzakelijk om met plezier en succes in de horeca te werken.”

Reacties

Reactie toevoegen