Dranken

Eden hotels en LFE gaan samenwerking aan

Per 1 augustus 2019 gaat wijnimporteur LFE een exclusieve samenwerking aan met hotelgroep Eden Hotels, onder meer bekend van het American Hotel in Amsterdam en de Brasserie FLO bedrijven.

Eden Hotels is een oer-Hollandse hotelfamilie die sinds 1947 zorgt voor lokale beleving en blijvende herinneringen voor haar gasten. Het bedrijf is opgericht door Sjoerd Dijkstra en onder meer bekend van het beroemde American Hotel in Amsterdam en de verschillende Brasserie FLO zaken. Het concern staat tegenwoordig onder bezielende leiding van zoon Léon Dijkstra en telt momenteel 13 hotels, allen met een unieke, lokale identiteit.

Nieuwe wijnen
Speciaal voor Eden Hotels ontwikkelde wijnimporteur LFE een serie huiswijnen, gemaakt en gebotteld door moederbedrijf Castel, Frankrijks grootste wijnproducent en eigenaar van meer dan 20 gerenommeerde chateaus en domaines. LFE biedt daarnaast een totaalconcept op het gebied van productondersteuning, bestaande uit een assortiment onderscheidende kaartwijnen, wijntrainingen op maat binnen de zogenaamde Eden College, wijnkaartadviezen en verzorgt onder meer wijn/spijsavonden op locatie.

Duurzaamheid
Net als bij LFE staat ook bij Eden Hotels het maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog op de agenda, waarbij de drie kernwaarden ‘People, Planet en Profit’ een centrale rol spelen. Het zoeken naar een juiste balans tussen mens, milieu en ondernemen. Zo is Eden Hotels in het bezit van de hoogst mogelijke Green Key onderscheiding en doet er alles aan om het milieu te besparen, zonder dat hun gasten inleveren op comfort en kwaliteit.

Sjoerd Dijkstra Foundation
Een ander belangrijk initiatief van de hotelgroep is de ‘Sjoerd Dijksta Foundation’. Bij zijn afscheid als actief hotelier in 2007 had Sjoerd Dijkstra het idee om een stichting op te richten waarmee jonge mensen in het “prachtvak” van hotelier, zoals hij het graag noemt, een goed uitzicht op een succesvolle carrière kon worden geboden. Waar voorheen vooral de nadruk lag op het helpen van studenten in het hoteliersvak, zet de stichting zich nu in voor uiteenlopende maatschappelijke projecten. Deze zijn gericht op kwetsbare groepen in de samenleving en altijd gerelateerd aan de hospitality industrie. LFE is met ingang van deze samenwerking een vaste partner van de Sjoerd Dijkstra Foundation.  Zie voor meer info www.sjoerddijkstrafoundation.nl.