Dranken

Nederlandse gin internationaal bekroond

De Nederlandse gin, Sir Edmond, wint goud bij The Global Spirirts masters in Londen. 

Sir Edmond gin onderscheids zich van 300 deelnemende merken en gaat er met goud vandoor tijdens de blind proefwedstrijd The Global Spirits Business Masters in de categorie Super Premium. Een panel van spiritexperts noemde de gin 'perfect uitgebalanceerd'. 

Concurrentie groot
Dit jaar streden een recordaantal van meer dan 300 toonaangevende internationale merken in verschillende categorieën. De Super Premium-juryleden, voorgezeten door The Spirits Business-plaatsvervangend redacteur Melita Kiely, noemden Sir Edmond Gin als "zeer aangenaam, met heerlijke tonen van vanille en een jeneverbesbeet, allemaal perfect uitgebalanceerd".  Mede-eigenaar Dominque Makatita: "Het is een grote eer om te winnen. Sir Edmond Gin is een bijzondere spirit met een onderscheidend smaakpalet. Dat de experts uit de industrie onze veelzijdige gin hebben gekozen, betekent dat ze ons rebelse karakter waarderen." Reden te meer om de internationale uitbreiding op te schalen. Sir Edmond Gin is al verkrijgbaar in Nederland, Engeland, Denemarken en Zweden. Makatita: "Deze gouden medaille motiveert ons om nog verder te gaan.''

Vanille
Edmond Gin (opgericht in 2016) is 's werelds gin met vanilletonen, ontwikkeld en gebotteld in samenwerking met distilleerderij Herman Jansen in Schiedam. Het gebruik van Bourbon vanille als hun belangrijkste kruid, maakt de gin zeer veelzijdig en aantrekkelijk voor een breed publiek.The Spirits Business is het platform voor drankindustrie met meer dan 50.000 aangesloten leden, van drankenkopers tot en met de bekendste bartenders. Daarnaast heeft The Spirits Business een evenementenportfolio, waaronder de internationaal erkende Spirits Masters-serie, The Wine & Spirits Show en door het merk gesponsorde cocktailwedstrijden. 

 

Reacties

Reactie toevoegen