Dranken

Tweede editie natuurwijnfestival VI.NO.SO

Ruim 50 natuurwijnboeren uit heel Europa laten hun mooiste wijnen proeven tijdens de tweede editie van Amsterdams natuurwijnfestival VI.NO.SO.

Na een succesvolle en uitverkochte eerste editie komt het natuurwijnfestival VI.NO.SO zondag 19 mei terug in uitgebreidere en spannende vorm. Dat betekent dat dit jaar ruim 50 natuurwijnboeren uit Italië, Spanje, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Slovenië en zelfs Nederland hun wijnen laten proeven (en een Belgische brouwer zijn ‘wilde bieren’) in pop-up pizzeria en wijnbar Klaproos in Amsterdam Noord. De locatie draagt ook direct zorg voor de hongerige bezoeker, heerlijke pizza’s en antipasti zijn uiteraard verkrijgbaar.

Natuurwijnen 
Natuurwijnen zijn wijnen afkomstig uit gezonde, onbespoten wijngaarden. Gemaakt van druiven en niets anders: spontaan vergist en zonder toevoegingen en onnodige behandelingen. Aan de wijnen is geen (of slechts zeer minimaal) sulfiet toegevoegd. Bezoekers krijgen een proefglas als entreebewijs waarmee zij ruim 200 wijnen kunnen proeven en vergelijken. Helemaal ondersteboven van een wijn? Dan drink je die gezellig verder aan de bar. Ook zullen enkele delicatessen te proeven en bestellen zijn, zoals oesters, kaas en olijven.

Bewust en gezond
Yannick Slagter, co-organisator van het festival: “Het succes van de eerste editie ligt in lijn met de flinke opmars van natuurwijnen. Bewuster en gezonder eten en drinken wordt steeds populairder en we merken dat meer en meer wijnbars en restaurants uit diverse segmenten niet achter willen blijven. Om ook de consument te verleiden voor deze prachtige godendrank pakken we het dit jaar nog groter aan. We hopen dat bezoeker op een laagdrempelige manier kunnen ontdekken wat zij lekker vinden binnen de wereld van natuurwijnen.”

Info & tickets
VI.NO.SO vindt plaats bij Klaproos, Papaverweg 38 in Amsterdam Noord, en opent haar deuren van 12.00 tot 19.00 uur. Tickets om naar hartenlust te kunnen proeven, kosten 15 euro en zijn hier verkrijgbaar.

 

Reacties

Reactie toevoegen