Duits goud voor Baarnse tripel

Tags: bier

Duits goud voor Baarnse tripel

Vorige maand won brouwerij De Brouwkamer al goud in Duitsland met hun saison. Deze keer is de tripel met goud bekroond bij de Frankfurt International Trophy.

Brouwerij de Brouwkamer brengt op dit moment Baarns Blondje, Saisonnetje en Tripel op de markt. De brouwers reageerden enthousiast. “Dit is toch niet te geloven! Komen net uit een winnaarsroes van het gewonnen goud voor het Saisonnetje en nu goud voor onze Brouwkamer Tripel op Frankfurt International Trophy”, zegt brouwer Justin Gerritse. Zijn compagnon Jiek Weishut: “We wisten dat de Brouwkamer Tripel een goed gebrouwen bier was maar een gouden medaille ontvangen op zo’n groot en internationaal podium als in Frankfurt is fantastisch. Als binnenkort de terrassen weer open mogen dan proosten wij graag met elkaar op dit mooie resultaat. Zo’n vliegende start met onze bieren hadden we niet verwacht en we zijn dan ook heel veel mensen heel erg dankbaar.”


Duits goud voor Baarnse tripel
Jiek Weishut (l.) en Justin Gerritse

Brouwkamer Tripel (8%)

De Baarnse tripel is een zacht en warmende goudblonde ale, gebrouwen met 3 verschillende soorten granen, koriander, sinaasappels, kamillebloemen en handgeplukte Baarnse hop. De Brouwkamer Tripel is een heerlijke grand cru voor zowel de warme als koude dagen, subtiel gehopt met kruidige en fruitige aroma’s.

Het brouwwater van de Brouwkamer vindt haar oorsprong in de bossen tussen Soesterberg en Soest, rijksmonument Soestduinen. Het waterprofiel is zeer zacht en leent zich uitstekend voor het brouwen van veel van de Brouwkamer craft bieren. De verse mouten worden bij verschillende mouterijen ingekocht met speciale aandacht voor duurzaamheid en kwaliteit.

Eigen hopteelt

Met oog voor het brouwersambacht werd er in 2016 gestart met de aanleg van een hoptuin en het kweken van eigen kruiden. Wat begon als een aankoop van een enkel hop stekje mondde uit in een additionele passie. Het kweken van die begeerlijke hop aroma’s voor de verschillende Brouwkamer bieren. Na verschillende ingewonnen adviezen werden meerdere jonge hopplanten geïmporteerd uit Duitsland.


Duits goud voor Baarnse tripel
Hopteelt in Baarn

Quote van de jury

Congratulations. The following product has received an award by Frankfurt International Trophy 2021. At the most recent edition of the Frankfurt International Trophy, 3740 samples from 52 countries were tasted. At the wine competition there were 2500 samples, at the beer competition 690, and at the spirits competition 550. Tasters came in small groups during 10 days to judge all the samples. This medal testifies to the quality of your product and the care you put into producing it. It is also proof that the competition’s tasters have recognised your product as one of the best in its category.’

https://www.facebook.com/brouwkamer/

https://www.frankfurt-trophy.com/en


Duits goud voor Baarnse tripel

Artikel delen