Mike Simons (Debuut) over Best Barista 2018

Mike Simons (Debuut) over Best Barista 2018

Wie is de beste barista van Nederland? Dat mag de jury bepalen op 17 september tijdens de Best Barista competitie op Gastvrij Rotterdam en bekend maken tijdens de Entree Awards op 26 november. Mike Simons, directeur operations bij Debuut, is één van de juryleden en vertelt waar hij op gaat letten.​

Als directeur operations bij Debuut BV is Mike Simons verantwoordelijk voor 17 verschillende concepten, verdeeld over 29 bedrijven. Wat al die verschillende zaken bindt, is dat het belang van hospitality voorop staat. En daarin is de rol van een goede bartender of barista cruciaal.

Totaalplaatje
Met dat idee neemt Mike Simons dan ook plaats in de jury van de Best Barista competitie. “De opzet van de wedstrijd spreekt me aan: ik ben een generalist en dat vraagt deze competitie ook van de barista. Hij of zij moet niet alleen goed zijn in het maken van één eigen specialiteit, maar daarnaast ook snel en goed een grotere bestelling kunnen neerzetten en daarbij ook nog persoonlijkheid laten zien. Dat totaalplaatje, waar barista en bartender samenkomen, daar draait het wat mij betreft ook om. Daarmee speel je in op wat gasten in de horeca willen.”

Nieuwe generatie
Simons vind het interessant om als jurylid een nieuwe generatie bartenders bezig te zien en te volgen. “Ik ben al sinds mijn dertiende werkzaam in en voor horecabedrijven en word nog altijd heel blij van mensen die vol enthousiasme hun vak uitoefenen.”

Vakjury
De vakjury voor de competitie Best Barista 2018 bestaat uit Francois Geurds (FG**, FG Food Labs* en FG Bistro in Rotterdam), Mike Simons (directeur operations van horecagroep Debuut) en Paul Sharo (eigenaar Man met Bril Koffie in Rotterdam). De competitie wordt georganiseerd door Entree Magazine in samenwerking met Jeroen Veldkamp en Ian Bartos (eigenaar van Barsupport). Aan het eind van de competitiedag op 17 september zal de jury de top 3 bekendmaken. De top 3 van Best Barista zal worden uitgenodigd op de spectaculaire uitreiking van de Entree Awards. Het event, waarbij ieder jaar de top van de Nederlandse horecabranche aanwezig is, vindt plaats op 26 november in Theater Amsterdam. 

Artikel delen