Innovatie

Online biertraining voor de horeca gestart

Vanaf aanstaande vrijdag is de website Biertraining.nl in gebruik. Hier kunnen geïnteresseerden een online biertraining voor de horeca volgen. Theo Albers, Franck Evers, Laurens Raven en Erik Tackenkamp zijn de initiatiefnemers achter de cursus.

Het programma bestaat uit 14 hoofdstukken met filmpjes. Na elk hoofdstuk komt er een toets in de vorm van 20 vragen. Als alle hoofdstukken zijn afgerond dan kan de student een examen afleggen en zijn eigen certificaat uitprinten. Met SVH zijn de initiatiefnemers in overleg om dit examen gecertificeerd te krijgen. Ze vertellen: "Verschillende ROC’s hebben aangegeven interesse te hebben in deze lesmethode. Voor de wijncategorie is er al een vergelijkbaar product en diverse ROC’s maken hier gebruik van. Belangrijke toevoeging hierbij is dat de trainers op de ROC’s, (gast)colleges willen geven om de lesstof nog beter te laten beklijven." Er is gekozen voor een samenwerking met Mr. Hop. Dit is een online bierwinkel die een assortiment bijpassende bieren heeft geselecteerd die als “proefpakket’ kunnen worden besteld.

Progressie
Raven: "​Iedereen met interesse voor bier kan deelnemen. Wanneer je de basis op orde hebt, dan komt de nieuwsgierigheid naar de verdieping vanzelf. Dit betekent niet dat het voor ervaren horecamedewerkers minder relevant is. We hebben het personeel van een bekend proeflokaal een examen voor-, en na het volgen van de training laten maken. Dit team weet echt al heel veel over bier, maar toch scoorden zij voor de training een 6,2 en daarna een 8,6 gemiddeld. Om de ontwikkeling van horecamedewerkers te volgen is er speciaal voor ondernemers de mogelijkheid om de progressie van medewerkers in te zien. Wie heeft het hele programma al doorlopen en hoe scoort diegene bij de verschillende toetsen.”

Ervaring
Samen staan de initiatiefnemrs garant voor meer dan 30 jaar internationale biertrainingservaring. Voor een van de grootste brouwers ter wereld reist het viertal al jaren de wereld rond om barkeepers de kneepjes van het biervak bij te brengen.  “Er is ontzettend veel informatie over bier te vinden, maar hoe presenteer je dat zodat het voor iedereen toegankelijk en leuk is? Het moet interessant zijn voor zowel horecamedewerkers als bierliefhebbers van alle niveaus, waarbij het niet voelt alsof je een scheikundeboek aan het doorspitten bent. Precies daarop hebben we onze focus gelegd."

Reacties

afbeelding van Rinaldo Wagiran

Ik wil graag meedoen

afbeelding van Rinaldo w. Mangoendinomo

Ik ben geïnteresseerd

Reactie toevoegen