Koen van der Plas naar Kasteel Heemstede

Koen van der Plas naar Kasteel Heemstede

Met ingang van 1 juli 2019 maakt hoofdsommelier Koen van der Plas de overstap van Inter Scaldes (***) naar Kasteel Heemstede. Hij gaat daar het team van chefkok Ollie Schuiling versterken, die samen met Frans den Boer de nieuwe eigenaar wordt van het bekende sterrenrestaurant in Houten. 

De 27-jarige Van der Plas werkte 7 jaar als sommelier bij Inter Scaldes. Hij werd in 2014 door Gault Millau uitgeroepen tot Talentvol sommelier van Nederland en in 2019 tot Sommelier van het jaar. Hiermee is hij de enige sommelier in deze culinaire gids die beide predicaten ontving.

Nieuwe uitdaging
Van der Plas: ''Na mijn opleiding aan de hotelschool in Amsterdam heb ik een periode in Düsseldorf, Duitsland gewerkt. Vervolgens startte ik bij Inter Scaldes onder de vleugels van Claudia en Jannis Brevet. Ik heb daar een prachtige tijd gehad waarin ik mij heb kunnen ontwikkelen tot de wijnfanaat en sommelier die ik nu ben. In een periode van 9 maanden hebben we samen ruim te tijd genomen om mijn opvolger klaar te stomen voor deze mooie baan. Mijn vertrek komt voor Inter Scaldes daarom niet als een verrassing. Het is tijd voor een nieuwe uitdaging en die vind ik in de samenwerking met Ollie Schuiling en Frans den Boer. Ik kijk er enorm naar uit om samen met hen en met het team onze plannen en ideeën uit te gaan voeren”, aldus Koen van der Plas. Van der Plas is ook ambassadeur voor de Nederlandse wijnbouw en schreef in 2018 het boek Wijn & Spijs uit NL, een boek over Nederlandse wijnen gecombineerd met topgastronomie. Ondernemer Frans den Boer is zeer tevreden met de komst van Van der Plas: “De komst van een topsommelier hoort bij de plannen die Ollie Schuiling en ik hebben met Kasteel Heemstede. Met zijn energie en passie voor wijn is Koen een enorme aanwinst voor het team.” Van der Plas start zijn werkzaamheden per 1 juli. Schuiling zal het team in eerste instantie op afstand begeleiden en zijn werkzaamheden bij Schloss Schauenstein geleidelijk afbouwen. Het restaurant zal na Kerst dichtgaan voor een grote restyling en per 1 februari 2020 weer openen. 

 

Artikel delen