ESTIDA realiseerde het extravagante jaren ’20 interieur van House of Borski in Overveen

House of Borski - Interieur - ESTIDA

ESTIDA realiseerde het extravagante jaren ’20 interieur van House of Borski in Overveen

Bij House of Borski in Overveen voelt het alsof je in een andere tijd stapt. Precies dat was de wens van de ondernemer achter House of Borski: een café-restaurant met het extravagant interieur van de jaren ’20. Art deco, diepe kleuren en bijzondere details. ESTIDA realiseerde dit interieur; van concept tot en met realisatie. 

Meer dan een eetcafé

House of Borski is een ontmoetingsplek waar iedereen zich thuis moet voelen. Gastvrijheid stond, net als een warm interieur in de stijl van de jaren ’20, dan ook bovenaan het lijstje van opdrachtgever. 

Art deco-interieurconcept

Om die wensen te realiseren, ontwikkelde ESTIDA een art deco-interieurconcept waarin ook de functionele elementen, als routing en vaste bouwonderdelen, meegenomen werden. Wat volgde was een verbouwing waarin de eerste verdieping bij het voormalige kleine restaurant betrokken werd. Het gebouw met veel kleine hoekjes en kamers is tot een praktisch en stijlvol geheel gemaakt. 

House of Borski - Interieur - ESTIDA House of Borski - Interieur - ESTIDA

 

Koepel van rosé

De koepel van rosé is een van zwart staal gebouwde drankkast die vanaf de bar doorloopt tot ver in het plafond. In deze koepel worden de flessen rosé mooi verlicht. Michel Ruijgrok, creative director ESTIDA: "En wie goed oplet, ziet dat zelfs deze flessen een duidelijk art deco-design hebben. Dit element is ontworpen om de trap naar de eerste verdieping aan het zicht te onttrekken en is nu een eyecatcher in het eetcafé."

House of Borski - Koepel van rosé - ESTIDA

Geometrisch design en chique kleuren

Ruijgrok: "Ook meubels zoals de bar, banken en kapstok zijn  speciaal voor House of Borski ontworpen. Elk in de kenmerkende art deco-stijl en rekening houdend met de routing en beschikbare ruimte. De eigen ontwerpen van ESTIDA werden aangevuld met meubel- en gordijnstoffen met opvallende geometrische dessins, behang met bijpassende prints en de Winckelmans-tegels voor de vloer op de begane grond. De chique kleuren roze, groen en blauw met afwisselend zwart die voor het interieur gebruikt zijn, komen terug in deze tegels."

House of Borski - Interieur - ESTIDA House of Borski - Interieur - ESTIDA

 

Verzameld via veilingen

In dit Art Deco interieurconcept domineren hout, staal en glas. Opvallend daarin zijn de buisachtige wandlampen met de kenmerkende art deco-lijnen. De authentieke spiegels en bijzondere wanddecoratie zijn onder meer via veilingen verzameld om het rijke jaren ’20-gevoel te creëren. Ruijgrok: "De planten en authentieke decoratieve stukken maken dit interieur helemaal af."

Bekijk hier alle interieurconcepten van ESTIDA

House of Borski - Interieur - ESTIDA House of Borski - Interieur - ESTIDA
House of Borski - Koepel van rosé - ESTIDA House of Borski - Koepel van rosé - ESTIDA
Artikel delen