wijngaard hiruzta
Branchenieuws

POOT Agenturen importeert Txakolí wijnen

POOT Agenturen gaat de wijnen van Hiruzta importeren. Het wijnhuis Hiruzta maakt Txakolí-wijnen in het Spaans Baskenland. De wijnen zullen vanaf heden exclusief verkrijgbaar zijn voor zowel de Nederlandse als de Belgische markt.

witte wijnen hiruzta

Groeiende vraag lichte witte wijnen

De Txakolí-wijnen van Hiruzta passen perfect bij de groeiende vraag naar lichte, witte wijnen. Deze wijnen worden gekenmerkt door hun frisse karakter, een subtiel mineraal bubbeltje en een bescheiden alcoholpercentage.

Wijn uit Baskenland

Txakolí wordt gemaakt in Baskenland in het noorden van Spanje. Judith Poot, eigenaar van POOT Agenturen: “We zijn verheugd om met Hiruzta te kunnen samenwerken. Het zijn authentieke wijnen uit een wijnregio die in opkomst is.”

wijngaard hiruzta txakolíHiruzta Txakolí

Hiruzta, een jong familiebedrijf, brengt in 2012 hun eerste wijnen op de markt. Inmiddels worden de wijnen verkocht in meer dan 20 landen. Het wijnhuis maakt een klassieke Txakolí en de moderne interpretatie Txakolí Berezia. Ook maakt het wijnhuis een elegante, rode Txakolí Tinto. Moderne etiketten sieren de flessen. Iker Zubia, commercieel directeur van Hiruzta: “We zochten een professionele partner in de Benelux en hebben die gevonden in het enthousiaste team van POOT Agenturen.”

De Baskische witte wijn wordt van de druif Hondarrabi Zuri gemaakt. Hiruzta betekent ‘een oogst door drie personen’, namelijk die van vader Asensio Rekalde en zijn zonen Txarli en Angel. Hiruzta is één van de best presterende wijnhuizen in de regio. De wijnen worden al verkocht in meer dan 20 landen.

Nationaal en internationaal

POOT Agenturen is gevestigd in De Lier en is ruim 45 jaar gespecialiseerd in wijnimport en -distributie. De klantenkring van POOT bestaat onder meer uit wijnhandelaren, slijterijen en groothandels, zowel nationaal als internationaal. POOT werkt met een uitgebreid assortiment van klassieke en innovatieve wijnen.