santa maria no forks barfood met drank
Advertorial

Zo combineer je barfood met drank: 3 tips

Borrelbites, barfood, tapas of hoe je het ook noemt: kleine hapklare gerechtjes zijn erg verleidelijk voor de borrelende gast. Want zien eten, doet eten. Voor jou als ondernemer de uitgelezen kans voor bijverkoop. Maak kennis met het ABC-model en ontdek drie manieren om de lekkerste drank- en spijscombinaties te creëren.

Maak kennis met het ABC-model

Ken jij het ABC-model uit de bierwereld al? Dat staat voor drie manieren om drinken en eten te combineren. Richt jouw nieuwe borrelkaart in met de methodes accent, brug en contrast voor smaakvolle en verrassende pairings.

1. Leg het accent op één smaak

Als je kiest voor de accentmethode versterk je de meest dominante smaak in je gerecht. Is dat bijvoorbeeld de pittige salsasaus op je nacho’s, of is het de zoete mango in je fajita’s? Of het nou zoet, zuur, zout of bitter is, je gaat op de overheersende smaak het accent leggen door een soortgelijke drank te kiezen. Zo past bij loaded nachos met limoendressing een fris witbier met citrustonen.

nachos avocado guacamole santa maria

2. Creëer een brug tussen smaken

Bij de brugtechniek vul je een smaak uit je gerecht aan met een vergelijkbare smaak in de drank. Heb je bijvoorbeeld gekruide kip of vleesvervangers in je wraps, serveer daar dan een kruidige dubbel bij.

vlees gerecht santa maria barfood

3. Verras met contrast

Wanneer je kiest voor contrast, zoek je naar smaakprofielen die juist lijnrecht tegenover elkaar staan, bijvoorbeeld veel koolzuur tegenover iets vets of zoet tegenover zout. Uiteenlopende combinaties kunnen voor een leuke smaakexplosie zorgen. Serveer bij pulled salmon (vettig) met nacho’s (zout) bijvoorbeeld een zoetig abdijbier dat veel koolzuur bevat.

wraps kip dip santa maria

Oefening baart kunst: ga zelf aan de slag en probeer van alles uit. Betrek je personeel bij dit proces, zo doen zij extra productkennis op die ze als storytelling kunnen inzetten aan tafel bij de gasten. Wees ook niet bang om je gasten te vragen wat zij ervan vonden, zij kunnen waardevolle feedback geven.

Op zoek naar meer inspiratie? Download ons receptenboek vol tips, tricks en loaded nachos recepten.

NO FORKS

by Santa Maria

download receptenboek santa maria

Lees meer over Santa Maria

Gerelateerd nieuws