VandeStreek bier brouwt glutenvrije IPA
Branchenieuws
Biernieuws

VandeStreek bier brouwt glutenvrije IPA

De Hop Art IPA stroomt al even uit de tanks van de Utrechtse brouwerij vandeStreek. Een moderne klassieker die wordt gewaardeerd door bierminnend Nederland. Om het bier nog toegankelijker te maken voor iedereen wordt het bier vanaf deze week glutenvrij gebrouwen. Daarnaast vult de brouwer het bier ook niet meer op fles, maar uitsluitend nog op blik af.

Hop Art glutenvrij

“Tegenwoordig zijn er hele mooie manieren om een bier glutenvrij te maken, zonder daarbij in te leveren op smaak of kwaliteit.” vertelt Sander van de Streek. "Al jaren voordat we de brouwerij in Overvecht bouwden hebben we al eens geëxperimenteerd met een enzym dat gluten in bier kan afbreken. Volgens die methode maken we nu de Hop Art glutenvrij."

vandestreek glutenvrij ipa

Beter in blik

Ook wordt blik een steeds populairder verpakkingsmateriaal voor bier. Afgelopen jaar heeft vandeStreek bier een eigen blikkenlijn in gebruik genomen. Blik is 100% recyclebaar en vanaf eind 2022 komt er ook statiegeld op de kleine aluminium verpakkingen. Naast het duurzame aspect is ook zeker smaakbehoud een belangrijk argument om bier meer en meer op blik af te vullen. Voor de horeca is het bier ook op 20L fust verkrijgbaar.

“Bier, en met name hoppige bieren zoals IPA behouden veel beter hun smaak in een blik dan dat ze zouden doen in een fles.” voegt Sander toe. “Dit komt doordat er in een blik geen licht en zuurstof bij het bier kunnen komen. Licht en zuurstof zorgen ervoor dat bier eerder zijn versheid verliest.”

VandeStreek bier

Brouwerij vandeStreek brouwt moderne bieren en pakken alles aan met een 'DIY' mentaliteit, hierbij zetten ze de bierkwaliteit voorop.

“We willen zoveel mogelijk mensen hiervan laten genieten, want ons bier is gebrouwen om te drinken. Onze brouwerij is een speeltuin en we zijn nog lang niet uitgespeeld!”

Sinds 2018 brouwt vandeStreek zes vaste bieren, waaronder de Playground Non Alcoholic IPA. Daarnaast brouwt de brouwerij om de maand een special, aangevuld met collaborations en Barrel Aged bieren uit de snel groeiende barrel room.