Foto Rinze Vegelien

[Restyling] De Blanke Top in Cadzand

Het Zeeuwse Cadzand ontwikkelt zich in hoog tempo tot een mondaine badplaats die zich kan meten met buitenlandse trekpleisters. De restyling van familiebedrijf De Blanke Top, gedaan door Paul Linse van Studio Linse, draagt daar zeker aan bij. Bekijk foto’s (Today’s Brew, Rinze Vegelien) van het vernieuwde hotel onder dit bericht.

“Mijn vader startte al in 2004 met de ontwikkeling van dit nieuwe concept”, vertelt eigenaresse Kimm de Milliano. “Dat plan hebben we gedurende de jaren verder geoptimaliseerd. Ons doel is van De Blanke Top een plek te maken die méér is dan alleen een hotel, meer dan alleen een tafel in een restaurant. Wij zijn opgegroeid in dit hotel en op deze plek en we willen de kracht van onze prachtige kust combineren met de voorzieningen van een stijlvol familiehotel.”

Verdubbeling van capaciteit
De capaciteit is met de grootse verbouwing bijna verdubbeld. Het hotel ging van 52 naar 93 kamers en suites en kreeg een nieuw signatuur-restaurant, een bar-brasserie, een ondergrondse parking, nieuwe vergaderzalen en een wellness van 1.500 m² groot. Een goede voorbereiding en de juiste hulp waren essentieel voor de monsterklus. “Om het overzicht te houden, hebben we de bouw laten begeleiden door ingenieursbureaus”, zegt De Milliano. “Het gaat om bijna 12.000 m² nieuwbouw, dat kún je niet zelf als familie. En dat moet je ook niet willen.”

Paul Linse
De Milliano schakelde Paul Linse van Studio Linse in voor het interieur. De ontwerper vertelt: “Het nieuwe interieur ademt een natuurlijke tijdloosheid en refereert op veel punten naar de unieke locatie. Zo staat de enorme kroonluchter in de entree voor luchtbellen in het zilte water en nemen gasten de monumentale zeeblauwe stalen trap naar de lobby. Verder staan lichte, rustige en elegante zandtonen centraal in de zeventig kamers en laten designelementen, zoals lampen en stoelen, de ruimte sprankelen zonder opdringerig te zijn. Ook leuk: in de brasserie en bar vind je echte Zeeuwse klederdrachtkapjes als kunstwerken aan de muur om de plaatselijke cultuur te eren Ingetogen luxe komt optimaal tot zijn recht in deze hernieuwde klassieker.”

Architectuur: Arcas
Design: Studio Linse

Reacties

Reactie toevoegen