Innovatie

[Geopend] Lebkov & Sons in Amsterdam

Onlangs openden de deuren van de vijfde Nederlandse locatie van koffie- en sandwichbar Lebkov & Sons. Deze nieuwe locatie is te vinden op de Amsteradmse Zuidas. Studio Akkerhuis is verantwoordelijk voor het design. Bekijk foto's ervan onder dit bericht.

Het is in Nederland de vijfde locatie van Lebkov & Sons en is te vinden op de begane grond van gebouw The Rock. Net als de andere locaies van Lebkov & Sons, is de nieuwe locatie opgevat als een leefruimte in de keuken, waar klanten en barista’s dezelfde tafel of hetzelfde werkblad delen. Hout, beton en staal, gecombineerd met een discreet verlichtingsontwerp stralen warmte, authenticiteit en eenheid uit.

Slangenachtig
De bar en de open keuken zijn centraal gelegen, de zitgedeeltes zijn daar rondom geplaatst om een speciale plek te creëren waar de gasten plaatsnemen. Op houten banken naast de keuken en de open opslagplaats, langs een slangenachtige gedeelde tafel in beton, aan de bar of op een verhoogd platform waar de betonnen werktafels van de barista over de toonbank worden uitgetrokken en gasten tafels worden. De etenswaren worden gepresenteerd in een lage vitrinekast voor een betere zichtbaarheid van de producten en om de nauwe relatie tussen klant en barista te benadrukken.

Innovatief materiaal
Deze ‘sharing mix’ wordt ook vertegenwoordigd door het Lebkov-patroon waarin zwarte vierkanten zich vermengen met lichtgekleurde vierkanten. Eerder gerealiseerd in bestaande Lebkov zaken met kleine tegels, komt het patroon nu terug met behulp van innovatief materiaal, Wood-skin, houten panelen met gegraveerde patronen. Woodskin vormt zich organisch als bekleding en structuur van de meubels. De zwart-houtbekleding verleent uniformiteit aan de ruimte en creëert verrassende bewegingen in het meubilair en de muren.

​Iconisch patroon
Ten slotte is het iconische Lebkov-patroon ook aanwezig - op een andere schaal - in de open opslagruimte: een modulaire stalen structuur waar verse producten en koffiebonen kunnen worden tentoongesteld in schappen en dozen van Wood-skin, die vrij kunnen worden geplaatst in de stalen frames.

Reacties

Reactie toevoegen