QO Amsterdam: duurzame luxe

QO Amsterdam: duurzame luxe

Luxe (‘zonder dikdoenerij of overdaad’) met zorg voor de planeet. Dat typeert de 21 verdiepingen tellende toren van hotel QO Amsterdam in het Amstelkwartier. Onderdeel hiervan zijn 288 kamers, restaurant Persijn (Dutch cuisine) en rooftopbar Juniper & Kin.

Duurzaamheid speelt er dus een grote rol. Zo zijn de cirkels afval, water en energie zoveel mogelijk gesloten, zorgen de gevelpanelen voor extra isolatie of juist zonnewarmte en is de hightech-kas op het dak voorzien van een circulair systeem waarmee de vissen en planten elkaar optimaal gezond houden. Daarnaast is er zoveel mogelijk gebruikgemaakt van gerecycled materiaal. Hiervoor en voor ander design, werd TANK ingeschakeld. Dit ontwerpbureau gebruikte het ruwe gebouw als drager. “Daar voegden we de natuur ‘als sieraad’, als inspiratie aan toe. Zo maakten we gebruik van ronde vormen en baseerden we de verlichting op natuurlijke lichtreflecties”, vertelt Denise Cremers van TANK. Verder heeft elke verdieping een eigen kleurenpalet. Zo moet Persijn doen denken aan een graanveld en heeft Juniper & Kin de sfeer van een sterrennacht dankzij diepe, donkere kleuren. Dit wordt ’s avonds versterkt door het uitzicht.
QO-Amsterdam.com
Design: TANK
Architect: Mulderblauw architecten, Paul de Ruiter Architects

Artikel delen