[Geopend] The Lemon Tree in Deventer

Eerder deze maand openden Valentijn Bergers, Michaël Hoeksema en Max Hertzdahl hun eigen restaurant in Deventer: The Lemon Tree. Bekijk foto's van het fine dining-restaurant onder dit bericht.

Bergers: “The Lemon Tree is een fine dining-restaurant waar gasten (capaciteit is 55 personen) tijdens de lunch kiezen voor 3 tot 5 gangen en ’s avonds voor 4 tot 8 gangen. Alles is hier net een beetje anders. Zo hebben we onder het reguliere restaurant een chef’s table-restaurant, waar gasten echt bij de chef aan tafel zitten. Ook leuk: bij de koffie serveren geen koekje, maar een suikerspin!”

Luxe en comfort
Over het interieur, waaraan Kaja Interieurs meehielp, zegt hij: “We hebben alleen de muren laten staan. Zo hebben we de meubels, het servies en de bar laten maken en komt de citroenboom in het midden van de zaak terug in het logo. Beiden staan voor frisheid, aardsheid en eenvoud. Alles klopt tot in detail. Het straalt al met al luxe uit, maar is wél comfortabel.”

Van kok naar ondernemer
Bergers heeft veel contact met andere jonge chefs die ook chef’s table-restaurants hebben in de Randstad. ”Ze willen alles met mij delen, dat is heel fijn. Dit is ook allemaal nieuw voor mij. Ik was kok, nu ondernemer. Al heb ik bij The Lemon Tree nog bijna niet in de keuken gestaan, straks hoop ik vaker in de middag te kunnen helpen. Dat vind ik ook het allerleukste. Van niets iets moois maken. Deventer wacht al langer op zo’n restaurant. En nu hebben we nu eindelijk voor elkaar gebokst!"

Reacties

Reactie toevoegen