Showroom Vervoort heeft nieuwe look and feel
Advertorial

Showroom Vervoort heeft nieuwe look and feel

De Coronacrisis heeft een hoop ellende veroorzaakt voor bedrijven uit verschillende sectoren. Maar er zijn ook bedrijven die ervan geprofiteerd hebben. Door de rustige horecamarkt, zag Vervoort Meubelen haar kans schoon om de vrijgekomen tijd aan andere zaken te besteden. De volledige showroom is verbouwd en heeft een nieuwe look and feel gekregen, naar het ontwerp van interieurarchitect Inge van Poppel en interieurstylist Christianne Stijns en in nauwe samenwerking met het designteam van Vervoort Meubelen.

interieur showroom vervoort

Warm ontvangst

Wanneer je de showroom van Vervoort bezoekt is de entree het eerste dat opvalt. Van Poppel en Stijns: “We hebben de entree expres meegenomen in ons ontwerp, omdat wij bij ons eerste bezoek niet goed wisten waar de ingang van het pand was.” Door de vier meter hoge glazen pui met zwarte stalen kozijnen en plafondhoge verlichting, is de entree nu een echte eyecatcher geworden.

Bij binnenkomst viel de gedateerde receptie weg tegen de achterliggende kantoorruimte. “Door de natuurstenen balie, houten vloer en de houten lattenwand achter de receptie, heeft de ruimte een rustige en elegante sfeer gekregen.” vertellen van Poppel en Stijns. Er is een gastvrij ontvangst gecreëerd met een duidelijke routing, die je vanuit de entree richting de bar, door de royale showroom voert.

Het hart van de showroom

Wanneer we verder lopen, komen we bij het hart van de showroom. De bar werkt als een soort verbinding tussen de receptie en de terrasshowroom. Daar staat een vijf meter lang, multifunctioneel meubel dat naadloos op maat gemaakt is in massief zwart corian. Diverse apparaten zijn hierin geïntegreerd, waaronder een DJ Booth.

In de terrasshowroom wordt buiten meer met binnen geïntegreerd. Waar het meubilair voorheen chaotisch door de showroom stond, is er nu gekozen voor houten cabaña’s die zorgen voor een afscherming tussen de verschillende interieurstijlen. De bamboo planten accentueren de hoogte van het pand en zorgen voor een levendige sfeer. “Er is bewust gekozen voor een paar hoge planten in plaats van veel kleine, zodat de presentatie overzichtelijk wordt. Door te variëren in de maten doorbreek je de hoogte.” licht Stijns toe.

interieur showroom vervoort

Inspiratie souterrain

Vervolgens wordt de aandacht getrokken naar het souterrain, waar een lange loper van 13 meter je langs

verschillende interieurstijlen begeleid. Aan de zijkant van de showroom is over de hele breedte een plafondhoge kastenwand geplaatst, waar losse stoelen in worden geëtaleerd. Door de verschuifbare panelen wordt er rust gecreëerd. Vier stijlkamers presenteren de verschillende stijlen en nieuwe interieurtrends. Waaronder minimalistisch/Scandinavisch, beachy with an edge; een moderne bistro en een luxe restaurant setting. Daardoor laat Vervoort zien dat ze de volledige stijl kunnen doortrekken in meer dan simpelweg de meubelstukken en in maatwerk en creativiteit kunnen voorzien.