Binnenkijken bij: Bar BAUT in Amsterdam
Foto Maikel Thijssen

Binnenkijken bij: Bar BAUT in Amsterdam

Op 13 januari 2020 opende Michiel van der Eerde Bar BAUT aan de Stationweg in Amsterdam Zuid.

Bar BAUT brengt een ode aan de geschiedenis van het pop-up restaurant BAUT. BAUT was rauw, rebels, eigenzinnig en tijdelijk. ‘Underpromise and overdeliver’ was de filosofie. Na zes rondreizende edities is het tijd voor een nieuwe dimensie binnen het horeca concern van Van der Eerde.

Bar BAUT

Het lijkt nu of Bar BAUT alleen maar om eten draait. Dat is zeker niet het geval. Er is specifiek gekozen voor een bar concept. Amsterdam is de laatste jaren culinair ontzettend gegroeid. Er zijn veel restaurant bij gekomen en het niveau is hoog. In stadsdeel ZUID is er nog ruimte voor een goede bar waar je gezellig kunt borrelen in combinatie met bargerechten. ‘The best of BAUT’ vertaald in een menu passend bij een bar.

Rondreizende BAUT

Bar BAUT betekent niet het einde van het rondreizende BAUT. Aangezien het pop-up restaurant steeds intrek doet in voor Amsterdam iconische anti-kraak panden moet het zichzelf in leven houden door van locatie naar locatie te verhuizen. Het slingert zich door de stad met elke keer een nieuw concept als resultaat. Met het verlopen van het huurcontract van BAUT #6 aan de Spaarndammerstraat en het steeds schaarser worden van unieke pop-up A-locaties in de stad, heeft Van der Eerde er expliciet voor gekozen een spin-off van BAUT te creëren met de opening van Bar BAUT.