28 t/m 30 sept: whisky-experience de Planet Ardbeg Tour in Amsterdamse bars

Ardbeg whiskey

28 t/m 30 sept: whisky-experience de Planet Ardbeg Tour in Amsterdamse bars

Whiskymerk Ardbeg eindigt de maand september met de speciale whisky-experience de Planet Ardbeg Tour. Van 28 tot en met 30 september kunnen gasten vier speciale signature Ardbeg cocktails bestellen bij de bekende Amsterdamse bars: Flying Dutchmen Cocktails, LuminAir, J.D. Williams whisky bar en Bar Feijoa. Iedere bar serveert een Ardbeg cocktail gebaseerd op één van de drie Ardbeg edities waar ook het ‘Planet Ardbeg’ boek op geïnspireerd is.

Planet Ardbeg Tour Amsterdam

In samenwerking met cocktailbars Flying Dutchmen Cocktails, LuminAir, J.D. Williams whisky bar en Bar Feijoa introduceert Ardbeg een driedaagse Planet Ardbeg Tour in de hoofdstad. Iedere bar heeft met eigen kijk op het smaakprofiel van Ardbeg een eigen signature Ardbeg cocktail op de kaart gezet. Stap flagship Flying Dutchmen Cocktails binnen, of één van de andere bars, waar Planet Ardbeg tot leven komt. Ervaar een out of this world experience en ontdek de veelzijdigheid en de smoky flavour van Ardbeg whisky. Reis langs meerdere locaties met een, in de cocktailbars verkrijgbaar, paspoort en ontvang één van de limited edition Planet Ardbeg comic books.

*Tekst gaat verder onder het grijze kader

Waar rook is, is Ardbeg

Ardbeg whisky is ‘s wereld meest bekroonde single malt whisky door zijn kenmerkende turfachtige en rokerige smaak. Het unieke karakter van Ardbeg heeft het merk populair gemaakt onder eenieder die zich karakteriseert als extreem toegewijd in alles dat zij doen. Met oog op deze doelgroep, betrad Ardbeg de wereld van graphic novels.

Geïnspireerd door de smaakprofielen, geschiedenis en destillatietechnieken van drie uitgesproken Ardbeg edities: Ardbeg Ten Years, Ardbeg Wee Beastie en Ardbeg an Oa, is in samenwerking met drie baanbrekende internationale comic artists het comic book ‘Planet Ardbeg’ tot stand gekomen. Nu komt Planet Ardbeg tot leven in Amsterdam en vertelt iedere deelnemende cocktailbar een uniek verhaal.

Signature Ardbeg cocktails

De volgende smoky whisky-cocktails staan op het Planet Ardbeg Tour-menu:

  • Flying Dutchmen Cocktails combineert de zoetheid van de meest complexe Ardbeg Ten Years Old met aardbeien aperitif, aromatische planten elixer en hazelnoot balsamico azijn in de ‘Attack of the Sea Serpent’ cocktail. De Ardbeg Wee Beastie staat bekend om de rauwste en rokerigste Ardbeg ooit.
  • Cocktailbars Feijoa en J.D. Williams introduceren ieder een aparte cocktail gebaseerd op de intense smaak van deze whisky. In de ‘Shenron’s Breath’ combineert Bar Feijoa de Wee Beastie met citroensap, grenadine, sinaasappel en schuimige bitters. J.D. Williams kiest voor een combinatie van terva, dennen likeur en paardebloembitters in ‘'The Smoke Signal’ cocktail.
  • LuminAir serveert de Ardbeg an Oa in combinatie met onder andere frambozenpuree, ananassiroop en kokosnoot.

Alle informatie over de Planet Ardbeg Tour en openingstijden van de deelnemende cocktailbars is terug te vinden via de website. De Planet Ardbeg Tour loopt van 28 september tot en met 30 september gedurende de reguliere openingstijden van deelnemende cocktailbars. De signature cocktails zijn verkrijgbaar tegen het gereduceerde bedrag van € 12,50.

Artikel delen