Café Restaurant Erasmus in Rotterdam in oud-bankgebouw in nieuw jasje

Café restaurant Erasmus

Café Restaurant Erasmus in Rotterdam in oud-bankgebouw in nieuw jasje

Horecaondernemers Chris de Pagter en Aren Reijngoud runnen sinds kort Café Restaurant Erasmus in Rotterdam. De horecazaak, in het voormalige bankgebouw, kreeg een nieuw jasje, met behoud van historie. “Chic, maar toegankelijk. En kunst en cultuur komen hier perfect samen.”

Via een entree met trap kom je het pand binnen, alsof je in een privéjet stapt. Eenmaal binnen wachten chique ornamenten, stijlvolle trapleuningen en natuurlijke materialen. Het glazenrek achter de bar is gemaakt met een knipoog naar de Rotterdamse bruggen. Een muurschildering verbeeldt de samenwerking met Swinckels. Chris de Pagter en Aren Reijngoud, de nieuwe eigenaren van Café Restaurant Erasmus zijn trots op de sfeer van hun café. “Chic, maar toegankelijk. En kunst en cultuur komen hier perfect samen.”

Hollandse Bank-Unie

Het Erasmushuis was ooit het pand van de Hollandse Bank-Unie. “Dit is een van de drie panden die is blijven staan na de bombardementen tijdens de Tweede Wereldoorlog”, zegt De Pagter. “Qua sfeer wilden we graag de cultuur behouden, maar een en ander ook toegankelijk maken. Want een bankgebouw heeft niet per se de juiste uitstraling."

'Qua sfeer wilden we graag de cultuur behouden, maar een en ander ook toegankelijk maken'

"Er was geen hoofd-entree, waardoor de ruimte gek was ingedeeld. We zijn toen in gesprek gegaan met de pand-eigenaar en met architect Maarten Wijnen. Wat we wilden aanpassen is gelukt. De entree is een groteske ingang geworden met aanzuigende werking, zoals je bij een privéjet ziet. In de avond sluit deze af en ziet het pand eruit zoals vroeger.”

*Tekst gaat verder onder de foto

Café-Restaurant-Erasmus-Rotterdam
Café restaurant Erasmus in Rotterdam

Nieuw interieur

De nieuwe look en feel van Café Restaurant Erasmus is een mix van Chris en Aren. “Er is een grote bar met heel veel speciaalbieren van Swinkels, zoals La Trappe Blond, Tripel en Dubbel. Op de muur hebben we een grote tekening van Desiderius Erasmus laten maken. In de zaak hebben we een zitgedeelte waar je kan eten en drinken. En een zitgedeelte met hoge tafels en stoelen rondom de bar, die we hebben aangevuld met hoge borreltafels."

"We hebben veel natuursteen en hout toegepast. We wilden graag de sfeer van een grand café, waar je op zondag lekker muziek komt luisteren terwijl je geniet van een van de vele speciaalbieren. We hebben een ruim assortiment fijne wijnen en je eet hier een broodje kroket, maar ook een oester.”

Klik met Swinkels Family Brewers

De horecaondernemers kozen bewust voor Swinkels Family Brewers. De Pagter: “Swinkels is een familiebedrijf en dat past goed bij ons. We zijn meer partners dan leverancier en afnemer en sparren ook regelmatig over het ondernemerschap. Gewoon hard werken en geen grote reclame op het dak. We matchen goed. Wat ook meespeelde: Aren heeft nog andere horecazaken met speciaalbier op de kaart. En Swinkels heeft daarin nu een- maal het grootste assortiment met voor elk moment een passend bier.”

Artikel delen