Dilmah organiseerde The School of Tea: deze 3 dingen vielen op

Header Dilmah The School of Tea 2022
Tags: thee

Dilmah organiseerde The School of Tea: deze 3 dingen vielen op

Gisteren, op 24 oktober, organiseerde Dilmah The School of Tea. Tijdens dit event werden alle ins en outs gedeeld op het gebied van thee. Wij waren erbij en delen drie opvallendheden.

1. Serveer de kaasplank met thee

‘The Queen of Cheese’ Betty Koster verzorgde een thee-en-kaaspairing. In maart dit jaar spraken we haar al over het feit dat thee de perfecte drankpairing is bij kaas. “Thee doet van alles met kaas: het schoont je palet, waardoor je de kaas goed proeft. De temperatuur laat de smaak van de kaas in je mond exploderen. Polyfenolenbreken vetten af. En bovenal heeft thee, in tegenstelling tot wijn, bier en port, geen zuren, maar haalt het allerlei fruitige, hartige en notige smaken in kaas naar boven”, aldus Koster.

Tijdens de thee-en-kaaspairing bij Dilmah kregen wij verschillende combinaties voorgeschoteld. De thee versterkte de kaassmaak en zorgde er zelfs voor dat je nieuwe smaken proefde, zoals kruiden, gras, hout, noten, room en ga zo maar door. Dit waren dé combinaties volgens Koster:

 

'Thee doet van alles met kaas: het schoont je palet'
Dilmah-School of Tea 2022-Kaaspairing

2. Thee heeft een hoge marge

Wesley Schipper en Maarten Riebeek werken bij Restaurant Moon in Amsterdam en gaven een Tea & Gastronomy Masterclass. Ze vertelden dat er op thee veel marge zit en dat het slim is om als restaurant een thee-arrangement te overwegen. De winstmarge bij thee is namelijk hoger dan bij wijn. Door aandacht te besteden aan de thee en deze goed te bereiden, is het niet vreemd om 4 euro per kop te vragen. Daarnaast kun je je met een goede theepairing onderscheiden als restaurant. En thee hoeft echt niet saai te zijn, bewezen de heren. Ze serveerden namelijk bijzondere theecreaties: van theeparels die je van de hand af hapt tot een beetroot cappuccino geïnfuseerd met t-Series Rose.

Dilmah School of Tea 2022-Tea and Gastronomy Masterclass
De theeparels en de beetroot cappuccino

3. Thee heeft veel gezondheidsvoordelen

Daarnaast werden de gezondheidsvoordelen van thee nog eens aangestipt. Thee was oorspronkelijk een medicijn, maar groeide uit tot één van de populairste dranken ter wereld. Groene en zwarte thee bevatten krachtige natuurlijke antioxidanten die het risico op ziekten als een hoge bloeddruk, een beroerte, kanker en diabetes verkleinen. Win-win!

Artikel delen