Flor de Caña: natuurlijk gerijpte en verfijnde rum

ADV - Flor de Caña-rum - Header

Flor de Caña: natuurlijk gerijpte en verfijnde rum

Steeds meer mensen kiezen voor een gezonder leven. Meer oog voor duurzaamheid, maar ook de focus op genieten. Met de ontdekking uit 2023, kun je nu in 2024 inspelen op de behoefte van jouw gasten. De Flor de Caña-rum heeft natuurlijke ingrediënten én het fairtrade certificaat. Ook bevat deze rum weinig tot geen suikers en een zeer verfijnde smaak.

Natuurlijk gerijpte rum De Flor de Caña-rum uit Nicaragua wordt vervaardigd uit vulkanisch water uit de actieve San Cristóbal-vulkaan. Daarnaast wordt deze rum langdurig én volledig natuurlijk gerijpt in eiken vaten. Dit rijpingsproces geeft de rum rijke en complexe smaken, die rum kenners zullen herkennen. En niet alleen de rum zelf is van hoge kwaliteit, ook aan het uiterlijk van de fles is veel aandacht besteed. Die heeft een stijlvolle en luxe uitstraling.

*Tekst gaat verder onder de foto's

ADV - Flor de Caña-rum 1 ADV - Flor de Caña-rum

De fles heeft een stijlvolle en luxe uitstraling.

Fairtrade gecertificeerd

Vind jij duurzaamheid en fairtrade ook belangrijk om uit te dragen? Deze rum, die ook wel bekendstaat als ‘Nature’s Favorite Rum’, is de meest duurzame en fairtrade gecertificeerde rum ter wereld. Het bottelen gebeurt bijvoorbeeld met zonne-energie, er worden pure en duurzaam geoogste ingrediënten gebruikt en aan de rum wordt geen suiker toegevoegd. De rum wordt volgens een volledig natuurlijk proces gerijpt in eiken vaten.

Lees verder onder het groene kader

Merkenbouwer

Flor de Caña is verkrijgbaar via Anker Amsterdam Spirits, één van de grootste, onafhankelijke drankengroothandels van Nederland. Naast distribiteur met een groot internationaal netwerk, zijn ze ook merkenbouwer. In het assortiment van Anker Amsterdam Spirits vind je onder meer binnen- en buitenlands gedistilleerd, bier, wijn en frisdranken. In totaal 5.000 dranken, waaronder alle bekende merken, goedkope alternatieven en eigen exclusieve importen.

Traditie

Flor de Caña heeft al meer dan 125 jaar ervaring in het distilleren van premium rum en is één van de grootste rumproducenten van Zuid-Amerika. Dit erfgoed wordt al vijf generaties lang doorgegeven. De Flor de Caña 12YO is een donkere rum en heeft geurtonen van noten, honing, kruiden en kaneel. Mooi te combineren met de smaken in verschillende cocktails. “De rum is doordrenkt met passie en traditie.”

Bar take-overs

Afgelopen november en december konden gasten op verschillende locaties in Rotterdam (onder meer cocktailbar The Rumah) en Amsterdam (het Amstel hotel) al even genieten van exclusieve cocktails met deze Flor de Caña-rum. De reacties tijdens de bar take-overs waren enthousiast en de events bleken dan ook zeer geslaagd. 

Artikel delen