Hoe maakt je latte art met plantaardige drank? Barista Merijn Gijsbers geeft antwoord

The Amsterdam Coffee Festival - Merijn Gijsbers

Hoe maakt je latte art met plantaardige drank? Barista Merijn Gijsbers geeft antwoord

Steeds vaker vragen mensen om een plantaardige cappuccino of latte. Welke tips heeft top-barista Merijn Gijsbers voor latte art met plantaardige drank? "Met soja wacht ik 30 seconden voordat ik start met schenken, terwijl ik met amandel liever begin zodra ik klaar ben met opschuimen."

Tips voor het maken van latte art met plantaardige melk

Merijn Gijsbers is een bekende barista en won meerdere prestigieuze titels. Zijn favoriete plantaardige drank voor het schenken van latte art is kokosdrank. "Deze biedt net iets meer steviger schuim dan haverdrank. Toch is het mogelijk om hiermee zelfs in de kleinste sample-cups gedetailleerde latte art te schenken." Welke tips heeft hij voor late art met plantaardige drank? 

  • Schuim de drank op tot 40°C, verwarm daarna enkel nog door de kan omhoog te bewegen, maar niet té lang als je een uitgebreid latte-art design voor ogen hebt. Overschrijf bij amandeldrank sowieso nooit de 60/65°C.
  • Experimenteer met alle producten. Het is met elk product mogelijk om mooie latte art te schenken, ze vereisen elk alleen een andere aanpak. Met soja wacht ik bijvoorbeeld 30 seconden voordat ik start met schenken, terwijl ik met amandel liever begin zodra ik klaar ben met opschuimen.

Vooroordelen wegnemen

Ook dit jaar is de gerenommeerde barista aanwezig op het interactieve Latte Art Live-podium tijdens The Amsterdam Coffee Festival. Hier introduceert hij onder andere Alpro's plantaardige producten tijdens interactieve workshops.

De barista kijkt uit naar The Amsterdam Coffee Festival: ''Het behoort tot de beste weekenden van het jaar.'' Daarbij vind hij het leuk om de de vooroordelen over plantaardige dranken bij mensen weg te nemen en hen te informeren over de gezondheids- en duurzaamheidsvoordelen die deze producten met zich meebrengt. 

Artikel delen