Hannekes Boom in Amsterdam: kleurrijke cocktails en een giga terras

Hannekes Boom in Amsterdam

Hannekes Boom in Amsterdam: kleurrijke cocktails en een giga terras

Hannekes Boom is onder andere bekend vanwege de gigantische buitenruimte, aan het water. Een kleine oase in de stad, vanwaar gasten soms ook een duik nemen in het water. Je kunt er zeven dagen per week terecht voor een borrel, lunch of diner. Er staan meer dan tien cocktails op de kaart. Het is een kleurrijke plek, zowel qua aankleding als personeelsbestand. Precies zoals Amsterdam zelf.

Om zo laagdrempelig mogelijk te zijn, proberen Jima Claassen, één van de zes eigenaren van Hannekes Boom, en zijn collega’s de prijzen zo betaalbaar mogelijk te houden, vertelt hij. “We willen er zijn voor iedereen. Voor jong en oud, voor elke Amsterdammer en voor elke wereldburger.”

Zelf werkt hij sinds 2013 in de zaak. Als schakel tussen voor- en achterkant. Hij zorgt onder andere voor de productinkoop en aansturing van het personeel. “Maar zelf ben ik ook vaak genoeg achter de bar te vinden.” Boom is één van de grotere horecazaken van Amsterdam. 

*Tekst gaat verder onder het grijze kader

BINNEN 30 SECONDEN EEN COCKTAIL

loui

L’OUI is dé cocktailoplossing waarmee iedereen achter de bar een perfecte cocktail maakt. Binnen dertig seconden, met constante kwaliteit. Het assortiment bestaat uit 25 soorten cocktails.

Hoe werkt het? Je hoeft alleen een blikje in de machine te doen. Elke cocktail-can heeft een eigen code, zodat de machine precies weet wat ‘m te doen staat. Van shaken of stirren tot de hoeveelheid ijs en de timing. Alles voor de juiste verdunning, temperatuur en schuimlaag.

Wil je ook proeven?

Klik hier en ontdek het zelf!

Voor Claassen is het duidelijk: iedereen moet een perfecte cocktail kunnen drinken. Ongeacht wie er op dat moment achter de bar staat. “Het is niet de bedoeling dat de één een fantastische cocktail krijgt geserveerd, terwijl de ander het moet doen met een veel mindere.” Daarom werken hij en zijn collega’s sinds een jaar met de cocktailmachine van L’OUI, zodat een constante kwaliteit is gegarandeerd.

Laagdrempelig en kleurrijk

Hannekes Boom staat onder andere bekend om z’n gigantische buitenruimte, aan het water. Een kleine oase in de stad, vanwaar gasten soms ook een duik nemen in het water. Je kunt er zeven dagen per week terecht voor een borrel, lunch of diner. Het is een kleurrijke plek, zowel qua aankleding als personeelsbestand. Precies zoals Amsterdam zelf.

*Tekst gaat verder onder de foto

Interieur-Hannekes-Boom-Amsterdam
Interieur Hannekes Boom in Amsterdam

Iedereen een bartender

Toen hij en zijn collega’s door een tapinstallatiebeheerder werden geattendeerd op L’OUI, bleek dat een uitkomst. Want ook in hun zaak neemt de vraagt naar cocktails rap toe. De machine shaket, stirt en timet automatisch. Het enige wat het personeel nog hoeft te doen is de cocktail in het juiste glas schenken en te garneren.

'Je verdient het vanwege de hoge snelheid makkelijk terug'

Ook bij gebrek aan geschoold personeel biedt L’OUI de oplossing. “Kijk, ik geef met alle liefde een training. Maar op het moment dat je 130 espresso martini’s moet serveren op een dag, zie dan nog maar eens constante kwaliteit te leveren. Het is even een investering. Maar je verdient het vanwege de hoge snelheid makkelijk terug. Terwijl je het blikje concentraat erin doet en de handle naar beneden trekt, kun je bij wijze van spreken tegelijk een cappuccino maken.”

Hardlopers

Stonden er in het begin alleen nog simpele mixjes zoals een gin-tonic of een dark&stormy op de kaart, inmiddels is dat gegroeid naar meer dan tien cocktails. Als hardlopers noemt Claassen de espresso martini, amaretto sour en pornstar martini. Maar ook de 0% cocktails doen het heel goed, zoals een virgin pina colada en een virgin pornstar martini.

De cocktails komen kant-en-klaar uit de machine, op een temperatuur van -2°C, binnen dertig seconden. Claassen: “Als je dan bedenkt hoeveel cocktails je op jaarbasis maakt, dan scheelt L’OUI heel veel. Het is een fijne toevoeging aan onze werkwijze. En om in de zomer de grootste drukte op te vangen en toch kwaliteit te kunnen waarborgen.”

Artikel delen